Ο Eddie Jordan προτρέπει τον Peter Sauber να πουλήσει την ομάδα του

Σχετικά άρθρα

JSX3823

Ίσως την πιο δύσκολη σεζόν από την ίδρυση της το 1993 να περνάει φέτος η ομάδα της Sauber. Μετά κι από το Grand Prix του Μονακό, η Ελβετική ομάδα παραμένει χωρίς βαθμούς στη δέκατη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών, αφού η Marussia κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά στη Formula 1, με την ένατη θέση του Jules Bianchi.

Μετά από την αποχώρηση της BMW από το σπορ, ο Peter Sauber πήρε πίσω το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας και αυτή τη στιγμή του ανήκει το 66,6%, με την επικεφαλής της Sauber, Monisha Kaltenborn, να κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό. Η κατάσταση με την υπέρβαρη και ανίσχυρη C33 δεν δείχνει να βελτιώνεται σύντομα, παρά τις προσπάθειες της ομάδας, αφού, μετά από την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με τα Ρωσικά ταμεία χρηματοδότησης και τη μη εφαρμογή του budget cap, τα οικονομικά προβλήματα δείχνουν να παραμένουν.

Ο πρώην ιδιοκτήτης ομάδας Formula 1, Eddie Jordan, προέτρεψε τον Sauber να πουλήσει την ομάδα του όσο υπάρχει καιρός, αφού πλέον δεν μπορεί να αντισταθμίσει τα οικονομικά προβλήματα.

Η Sauber βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της, αλλά εγώ πάντα θα την υποστηρίζω, επειδή ο Peter Sauber είναι ο πιο ειλικρινής άνθρωπος στο paddock.

Είναι όμως προφανές ότι έχουν φτάσει στο σημείο όπου δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Πριν η ζημιά είναι ακόμα μεγαλύτερη, η καλύτερη λύση θα ήταν να σταματήσει και να πουλήσει την ομάδα.

Δεν το λέω αυτό ελαφρά τη καρδία, αλλά ο Sauber δεν μπορεί πλέον να αντισταθμίσει τα μειονεκτήματα τους από οικονομικής πλευράςκαθώς και από πλευράς κινητήρα.

Eddie Jordan

Ο Ιρλανδός πούλησε το 2005 την δική του ομάδα, η οποία μετά από δυο χρονιές ως Midland και Spyker, πέρασε στα χέρια του Vijay Mallya και με κάθε χρόνο που περνάει από τότε, δείχνει να δυναμώνει περισσότερο. Ο Jordan, με βάση τη δική του εμπειρία, αναφέρει χαρακτηριστικά:

(Η πώληση της ομάδας) Ήταν η καλύτερη απόφαση της καριέρας μου. Από τότε, έχω απολαύσει κάθε μέρα της ζωής μου.

Μέσα στα επόμενα δυο χρόνια αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της και η Αμερικανική ομάδα του Gene Haas για να καλύψει το κενό που άφησε η HRT, όμως μέχρι τότε δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσες από τις υπάρχουσες ομάδες θα έχουν παραμείνει στο grid. Οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες δείχνουν να σπρώχνουν και την Caterham προς την έξοδο από το σπορ, παρόλο που ο Tony Fernandes απέρριψε κι επίσημα τις φήμες περί πώλησης του Caterham Group και της αγωνιστικής ομάδας.

[Photo Copyrights: Sauber F1 Team]

ΠηγήBlick

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...