Ricciardo: Εξακολουθεί να φαίνεται λίγο σουρεαλιστικό

Σχετικά άρθρα

Canadian F1 Grand Prix

Το χαμογελαστό παιδί της Formula 1 έγινε χθες ο 105ος νικητής στην ιστορία του σπορ, σε μια από τις δημοφιλέστερες νίκες των τελευταίων χρόνων. Ο Daniel Ricciardo εκμεταλλεύτηκε το πρόβλημα των δυο Mercedes με την MGU-K, αυτό του Perez με τα ηλεκτρικά, αλλά και την στρατηγική της ομάδας, παίρνοντας την πρώτη νίκη της καριέρας, μόλις στον έβδομο αγώνα του με την ομάδα της Red Bull.

Όπως ήταν φυσικό, ο Αυστραλός έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά το τέλος του αγώνα.

Είμαι νικητής Grand Prix! Εξακολουθεί να φαίνεται λίγο σουρεαλιστικό για να είμαι ειλικρινής, μόνο και μόνο επειδή όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα στο τέλος. Ήμουν τρίτος για λίγο και στη συνέχεια όλα εξελίχθηκαν με ένα πραγματικά συναρπαστικό τρόπο. Μόλις πέρασα τον Perez, ήξερα ότι απλά έπρεπε να οδηγήσω καθαρά και να βρεθώ στη ζώνη DRS του Rosberg και από τότε ήταν απλά φοβερό.

Τερματίζοντας πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας το έκανε λίγο παράξενο, αλλά ήθελα να βεβαιωθώ ότι οι δύο οδηγοί που ενεπλάκησαν στο ατύχημα ήταν εντάξει, πριν αρχίσω να πανηγυρίζω.

Πετύχαμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα σήμερα με την πρώτη και την τρίτη (θέση) οπότε ας το απολαύσουμε αλλά έχουμε ακόμα κάποια δουλειά να κάνουμε. Αυτό (το αποτέλεσμα) θα παρακινήσει τα παιδιά να εργαστούν ακόμη πιο σκληρά και να βρουν ακόμη περισσότερη (ταχύτητα), οπότε είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε στους επόμενους αγώνες.

Τα συγχαρητήριά του στο νικητή έδωσε και ο πρωταθλητής Sebastian Vettel, ο οποίος μπορεί να αισθάνεται πως η στρατηγική της ομάδας του στέρησε τη νίκη. Το κλίμα φαίνεται να είναι καλό μεταξύ των δυο οδηγών, μια ευχάριστη αλλαγή στα γκαράζ της ομάδας, ύστερα από τη θυελλώδη συνύπαρξη με τον προηγούμενο Αυστραλό, Mark Webber.

Canadian F1 Grand Prix

Συγχαρητήρια στον Daniel για την πρώτη του νίκη, η οποία είναι πολύ, πολύ ιδιαίτερη, οπότε είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν και χαρούμενος για την ομάδα, ειδικά μετά από έναν τέτοιο φρικτό χειμώνα. Είναι ωραίο να είμαστε σε θέση να πάρουμε μια νίκη φέτος και να επωφεληθούμε από τα προβλήματα της Mercedes.

Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει περισσότερα ρίσκα με τη στρατηγική σήμερα (σ.σ. χθες), αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζω ακριβώς τι συμβαίνει γύρω μου, όταν δεν βρίσκομαι στον τοίχο των pit. Έχουμε εξελίξει το αυτοκίνητο πολύ φέτος, οπότε οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο για τις ευθείες, οπότε υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Αντίστοιχα ενθουσιασμένος με το νικητή του αγώνα, ήταν και ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, που είδε την ομάδα του να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ατυχίες και τα προβλήματα των αντίπαλων συνδυασμών. Ο Horner και η υπόλοιπη ομάδα πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι για την απόφασή τους να υπογράψουν με το Ricciardo, πράγμα για το οποίο δέχθηκαν κριτική πέρυσι και κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα.

Canadian F1 Grand Prix

Ένας καταπληκτικός αγώνας σήμερα και μια καταπληκτική κούρσα για το Daniel, που κέρδισε το πρώτο του Grand Prix. Είναι εξαιρετικός από τότε που εντάχθηκε στην ομάδα και νομίζω ότι σήμερα άξιζε απόλυτα τη νίκη. Επωφεληθήκαμε από την ατυχία της Mercedes, αλλά παρ’ όλα αυτά έπρεπε να είμαστε σε αυτή τη θέση και το προσπέρασμα του (Ricciardo) στον Perez ήταν η αποφασιστική στιγμή των τελευταίων δέκα γύρων. Έπειτα, ήταν σε θέση να κάνει ένα εύκολο προσπέρασμα στο Nico και να κερδίσει στο Μόντρεαλ, ενάντια σε κάθε προσδοκία, ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Το πρόσθετο πλεονέκτημα ήταν ο Sebastian εκεί στο βάθρο, το επιστέγασμα μιας τέλειας μέρας. Μετά από ένα καλό ξεκίνημα, ο Seb, δυστυχώς, κλειδώθηκε πίσω από την Force India (του Hulkenberg) και ανεξάρτητα από το τι προσπαθήσαμε, δεν καταφέραμε να περάσει. Ήταν ένας από αυτούς τους απογοητευτικούς αγώνες για το Seb, που στο τέλος ήταν τυχερός που δεν χτυπήθηκε από τη Williams και τη Force India.

Συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα σήμερα και στη Renault για την πρώτη νίκη της σεζόν. Είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα και ένα μεγάλο κίνητρο για τους προσεχείς αγώνες.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί εντός έδρας για τους κόκκινους ταύρους, στο Red Bull Ring της Αυστρίας, και οι πρωταθλητές θα βρεθούν εκεί με ανεβασμένη ψυχολογία. Όσο για το περίφημο χαμόγελο του Ricciardo, αυτό θα κάνει καιρό να ξεθωριάσει μετά από τη χθεσινή μέρα.

Αυτό (το χαμόγελο) πρόκειται να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα! Ήταν μια καταπληκτική μέρα και ένα εκπληκτικό συναίσθημα που κατέκτησα την πρώτη μου νίκη και στάθηκα σε αυτό το βάθρο.

Canadian F1 Grand Prix

[Photo Copyrights: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...