H Tesla εργάζεται πάνω σε ένα αμφίβιο όχημα, θα “ανοίξει” τις πατέντες ευρεσιτεχνίας της

Σχετικά άρθρα

James-Bond-007-Lotus-Esprit-Submarine-Car

Όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο οίκος RM Auctions πούλησε σε δημοπρασία την διάσημη λευκή Lotus Esprit που γινόταν και υποβρύχιο στη ταινία “Ο κατάσκοπος που με αγάπησε” του James Bond έναντι 650.000 ευρώ, στον Elon Musk, o CEO της Tesla είχε δηλώσει τότε ότι θα την μετατρέψει σε ένα πραγματικό υποβρύχιο όχημα και μηχανικά θα του τοποθετήσει έναν ηλεκτροκινητήρα της Tesla.

Πέρασαν σχεδόν 9 μήνες για να μάθουμε ότι το παραπάνω θα γίνει πραγματικότητα, με τον Αμερικάνο επιχειρηματία να δηλώνει σε αγγλικά μέσα, με αφορμή την παράδοση των πρώτων δεξιοτίμωνων Model S, ότι η εταιρία του εργάζεται πάνω σε ένα αμφίβιο αυτοκίνητο, που θα μπορούσε να μπει στη παραγωγή.

elon musk tesla model s

Το χαρακτήρισε “χαμηλής προτεραιότητας project”, ενώ ανέφερε ότι θα μοιάζει με την Esprit, αλλά θα είναι περίπου 10% μεγαλύτερο. Τέλος, ο Musk δήλωσε ότι θα μπορούσε να βασίζεται πάνω στο Model S, με την παραγωγή να μην υπερβαίνει τα 10 αυτοκίνητα.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο Νοτιοαφρικάνος Musk υπαινίχθηκε πρόσφατα ότι η εταιρεία του μπορεί να “ανοίξει” τις πατέντες της κάποια στιγμή στο μέλλον, ώστε να διευκολυνθεί η ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο BBC, ο Elon Musk απάντησε με ένα πειστικό τρόπο:

Είμαστε στο σωστό δρόμο

όταν ρωτήθηκε αν σχεδιάζει να δώσει τη τεχνολογία της εταιρίας του ελεύθερα στους άλλους κατασκευαστές.

tesla-brand-logo-at-the-2014-detroit-show

Συνέχισε, δε, λέγοντας:

Προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς να επιταχύνουμε την έλευση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και το βαθμό που δημιουργούμε τεχνολογικά εμπόδια γι ‘αυτούς [κατασκευαστές], δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν θέλουμε να χαράξουμε μια διαδρομή μέσα από τη ζούγκλα και στη συνέχεια να τοποθετήσουμε νάρκες πίσω μας.

Αρκετά τολμηρή και ενάντια στο κατεστημένο κίνηση που σίγουρα αποσκοπεί στο να μεγαλώσει η πίτα των ηλεκτρικών οχημάτων, με σκοπό να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο αυτής.

ΠηγήAutocar

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...