Η ACO δημιουργεί νέα κατηγορία στους αγώνες αντοχής: την LMP3

Σχετικά άρθρα

2012_ORECA_Annonce_PrototypeCN_1[1]_[800x600]

Έναν μήνα μετά τις 24 ώρες του Le Mans, η Automobile Club de l’ Ouest, θα παρουσιάσει την νέα της κατηγορία:  Le Mans Prototype 3 ή πιο σύντομα, LMP3.

Ο στόχος της LMP3 που θα υπάρχει ως κατηγορία στα πρωταθλήματα της κάθε ηπείρου (Ασία και Ευρώπη κατά βάση), είναι να γίνει η entry-level κατηγορία για τους αγώνες αντοχής. Να επιτρέψει σε ομάδες, οδηγούς αλλά και κατασκευαστές, να ξεκινήσουν και να βελτιωθούν σε μία “μικρή” κατηγορία, πριν αρχίσουν να ανεβαίνουν στο επίπεδο του FIA World Endurance Championship.

Hνέα αυτή κατηγορία, θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα στον τρίτο γύρο του European Le Mans Series στο Red Bull Ring και στον πρώτο γύρο του Asian LeMans Series στο Inje Speedium που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...

WEC: 1-2-3 η Porsche στο Κατάρ

Το απόλυτο έκανε η Porsche στον πρώτο αγώνα της σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, με την γερμανική εταιρία να κάνει το 1-2-3 στον αγώνα...