Η Tata βγάζει πολλά λεφτά από την Jaguar Land Rover, κάτι που η Ford προφανώς δε μπορούσε

Σχετικά άρθρα

jaguar land rover (3)

Το ότι η Jaguar Land Rover μετά την εξαγορά της από την Tata Motors, βρίσκεται στα ντουζένια της είναι κάτι που το βλέπουμε έμπρκτα, χάρη στα εξαιρετικά μοντέλα που βγάζουν οιυ δύο εταιρίες δε προλαβαίνουν να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση τους.

Φυσικό επακόλουθο, λοιπόν, η JLR να βγάζει χρήματα και μάλιστα πάρα πολλά, κάτι που αναπόφευκτα μας βάζε σε σκέψεις τι τεράστια λάθη έκανε η Ford και δε μπορούσε να αξιοποιήσει τη δυναμική των δύο εταιριών.

Πιο συγκεκριμένα, το κέρδος που αποκόμισε η ινδική εταιρία στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο του έτους, που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, ήταν 54 δις ρούπια (€660 εκατ.), τεράστια άυξηση αν σκφετεί κανείς ότι το ίδιο διάστημα πριν ένα χρόνο η Tata είχε κέρδη 17.26 δις ρούπια (€212 εκατ.).

jaguar land rover (1)

Τα έσοδα αυξήθηκαν σημαντικά εξαιτίας των πωλήσεων της Jaguar Land Rover, όπου προ φόρων έφτασαν τα 924 εκατ. λίρες (€1.12 δις), μια αύξηση πάνω από 100%, καθώς την ίδια περίοδο πέρσι τα προ φόρων έσοδα έφταναν τα 415 εκατ. λίρες (€518 εκατ.).

Το Automotive News αναφέρει ότι η Tata τριπλασίασε, μόλις στο πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της εξαιτίας την αύξησης των πωλήσεων της Jaguar Land Rover. Ειδικότερα, το Range Rover και η Jaguar F-Type ήταν μεγάλη επιτυχία, και που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει η νέα Jaguar XE.

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Trump θα επιβάλει δασμούς 100% στα κινέζικα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Μεξικό

Οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα στο Μεξικό για να αποφύγουν τους εισαγωγικούς δασμούς που επιβάλουν οι ΗΠΑ στα κινέζικα αυτοκίνητα, αλλά ο...