Η Mitsubishi επιβεβαιώνει πως το επόμενο “Evo” θα είναι υβριδικό SUV επιδόσεων

Σχετικά άρθρα

mitsubishi_evo_x_32

Από ότι φαίνεται, το μέλλον του Mitsubishi Lancer Evolution έχει οριστικοποιηθεί και ευτυχώς ή δυστυχώς, η Ιαπωνική εταιρία έχει αποφασίσει να αλλάξει κατεύθυνση. Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε ότι το επόμενο Evo θα είναι διαφορετικό. Η ίδια η Mitsubishi έχει δηλώσει πως “δεν προγραμματίζει να λανσάρει τον αντικαταστάτη του τρέχοντος concept (τετρακίνητου, βενζινοκίνητου sedan επιδόσεων” ενώ από το στόμα του προέδρου της εταιρίας, Osamu Masuko, βγήκε ο πρώτος υπαινιγμός για το μέλλον της σειράς Evo… Τώρα, μοιάζει οριστικό.

Δεν θα υπάρχει όπως το ξέρουμε. Θα αντικατασταθεί στο πνεύμα από ένα SUV υψηλών επιδόσεων.

Δήλωσε στο περιθώριο της έκθεσης του Παρισιού ο Product Chief της Mitsubishi, Kanenori Okamoto. Ο Okamoto-san δήλωσε πως η εταιρία δεν έχει αποφασίσει ακόμα το SUV πάνω στο οποίο θα βασιστεί το “νέο Evo” αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα ενσωματώνει τεχνολογίες εμπνευσμένες από το ηλεκτρικό αγωνιστικό που κατέβασε η Mitsubishi στο Pikes Peak (MiEV Evolution III). Φυσικά, θα χρησιμοποιεί και το Super All Wheel Control σύστημα τετρακίνησης που ούτως ή άλλως χρησιμοποιείται και στο MiEV Evolution.

Ο Okamoto-san πρόσθεσε πως τα εξαρτήματα και τα συστήματα ελέγχου που θα ενσωματωθούν στο SUV επιδόσεων, θα περάσουν αργότερα και σε άλλα οχήματα παραγωγής της εταιρίας ενώ συμπλήρωσε πως από το project, θα ωφεληθεί και θα εμπνευστεί μία νέα γενιά μηχανικών στη Mitsubishi.

ΠηγήAutocar

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Mitsubishi ASX facelift

Δεν πέρασαν παρά μόλις 19 μήνες από τότε που η Mitsubishi παρουσίασε τη νέα γενιά του ASX και κυκλοφόρησε ήδη την ανανεωμένη έκδοση του...