Οι κανονισμοί για τις μύτες δυσκόλεψαν τους μηχανικούς της Force India

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Barcelona F1 Test - Day 4 - Barcelona, Spain

Ασφάλεια και αισθητική οδήγησαν την FIA σε αλλαγές στον κανονισμό για τις μύτες των μονοθεσίων. Τα νέα ρύγχη πιθανότατα θα είναι πιο κοντά στις περσινές λύσεις των Ferrari και Red Bull, αλλά δεν πρόκειται για μια απλή αλλαγή πάνω στα μονοθέσια. Όπως μας εξηγεί ο Τεχνικός Διευθυντής της Force India, Andy Green, οι μετατροπές μπορεί να φανούν μικρές στο μάτι, στην ουσία όμως, επηρεάζουν κατά πολύ το σχεδιασμό και πονοκεφαλιάζουν τους μηχανικούς.

Οτιδήποτε πίσω από το μπροστινό φτερό, επηρεάζεται από αυτό. Οπότε, μια αλλαγή σε αυτόν τον τομέα, κάνει μια μεγάλη διαφορά στο πώς θα αναπτύξεις το αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο είναι στημένο γύρω από ένα ορισμένο σύνολο περιστάσεων, που αφορά το μπροστινό μέρος του.

Γι’ αυτό, απαιτήθηκε σοβαρή αεροδυναμική μετατροπή για να προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε μια αρκετά σημαντική απώλεια, που ήδη ήταν μεγάλη σε σχέση με την ψηλή μύτη (του 2013). Το να πάμε σε μια πολύ χαμηλή μύτη, χρειάστηκε πολλές αλλαγές. Φτάσαμε εκεί που θέλουμε τώρα, αλλά πήρε αρκετό χρόνο.

Motor Racing - Formula One World Championship - United States Grand Prix - Race Day - Austin, USA

Σε σχέση με τις περσινές, διαφορετικές λύσεις, ο Green πιστεύει πως το 2015 θα παρατηρηθεί ξανά μεγάλη ομοιογένεια στην σχεδίαση των μονοθεσίων. Ενώ, συγκρίνοντας τα διάφορα δεδομένα της ομάδας του, με αυτά της Mercedes, προμηθευτή κινητήρων της Force India, τονίζει πως η Γερμανική ομάδα έχει σαφές πλεονέκτημα στην αεροδυναμική, κάτι που σημαίνει πως ο τομέας αυτός θα επανέλθει στο προσκήνιο της εξέλιξης.

Όταν κοιτάζω το δέλτα (σ.σ. διαφορά χρόνου) του γύρου που έχουμε με τη Mercedes και μερικές από τις ταχύτητές τους στις γρήγορες στροφές, αυτό είναι καθαρή αεροδυναμική. Έχουν κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με μας, ξεκάθαρα από την αεροδυναμική. Οπότε ναι, υπάρχει ακόμα πολύ κέρδος στην αεροδυναμική.

Ακόμα και σε σύγκριση με τις ομάδες που ήταν παραδοσιακά καλές στην αεροδυναμική, όπως η Red Bull, η Mercedes εξακολουθεί να είναι σημαντικά ταχύτερη. Έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτούς. Όχι μόνο έχουν κάνει καλή δουλειά με τη μονάδα ισχύος, αλλά έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά αεροδυναμικά.

Η παρουσίαση της VJM08 θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου, στην Πόλη του Μεξικό.

[Photo Copyrights: Force India]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr