Η Volvo ετοιμάζει το S90 και μερικά Polestars

Σχετικά άρθρα

volvo logo

Η Volvo ετοιμάζει το S90, τη νέα ναυαρχίδα της που θα αντικαταστήσει το γερασμένο S80 και για την ώρα γνωρίζαμε πως θα προσφέρεται και σε wagon έκδοση, με το όνομα V90. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται πάνω στη SPA πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το XC90, από το οποίο θα κλέβει σχεδιαστικές λεπτομέρειες, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, εκεί όπου θα συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις, ξύλινα/μεταλλικά διακοσμητικά, ψηφιακό πίνακα οργάνων και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με μεγάλη οθόνη αφής.

Μηχανικά θα φορά τα ίδια σύνολα με την πρόσφατα παρουσιασμένη δεύτερη γενιά του XC90, και όπως ακριβώς θα συμβαίνει με το S90, έτσι και το V90 θα κατασκευάζεται δίπλα-δίπλα στο εργοστάσιο της εταιρίας στη πόλη Daqing της Κίνας, το οποίο θα αναβαθμιστεί. Φυσικά θα υπάρχει υβριδική έκδοση που θα φορά το ίδιο υβριδικό powertrain του XC90 T8.

Αναμένεται να παρουσιαστεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν το 2016, έχοντας πιο ακριβή τιμή σε σχέση με το S80. Αρχικά θα κάνει την εμφάνισή της η sedan έκδοση (S90), με την Wagon (V90) να ακολουθεί.

Η Volvo όμως σχεδιάζει και τη κατασκευή περισσότερων Polestars εκδόσεων, μετά την άκρως πετυχημένη πορεία των S60 Polestar και V60 Polestar, τα οποία έκαναν sold out μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η σουηδική εταιρία επιβεβαίωσε πως ετοιμάζει μερικά νέα Polestar μοντέλα, χωρίς να ξεκαθαρίζει ποια είναι αυτά και το κατά πόσο θα περάσουν σε περιορισμένη ή ευρεία παραγωγή.

ΠηγήWhat Car

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...