Περαιτέρω καθυστερήσεις για το ντεμπούτο της νέας Force India

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Bahrain Grand Prix - Practice Day - Sakhir, Bahrain

Μπορεί η ομάδα του Vijay Mallya να ήταν η πρώτη που παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για το 2015, όμως απ’ ότι αποδείχθηκε, κάθε άλλο παρά έτοιμη ήταν η VJM08 για το ντεμπούτο της. Έτσι, η Force India ανακοίνωσε αρχικά πως θα έτρεχε στην Jerez με το παλιό μονοθέσιο, διαβεβαιώνοντας πως στο πρώτο τεστ της Βαρκελώνης (19-22 Φεβρουαρίου) θα πατούσε για πρώτη φορά πίστα το νέο, αποφασίζοντας στο τέλος να λείψει εντελώς από την Jerez.

Όμως, περαιτέρω καθυστερήσεις στην παραγωγή εξαρτημάτων, οδήγησαν τον Υποδιευθυντή της ομάδας, Bob Fernley, στο να δηλώσει πως θα αργήσουμε κι άλλο να δούμε τους πρώτους γύρους της VJM08, κάτι που θα γίνει πιθανότατα στο τελευταίο χειμερινό τεστ.

Λόγω του φόρτου εργασίας και των χρονοδιαγραμμάτων που εμπλέκονται, τώρα φαίνεται δύσκολο να προλάβουμε το πρώτο τεστ της Βαρκελώνης. Όλοι πιέζουν για να συμβεί αυτό, αλλά είναι πολύ πιο πιθανό η VJM08 να τρέξει στο τελευταίο τεστ της Βαρκελώνης, στα τέλη του Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητο του 2014 στο επόμενο τεστ. Τα χιλιόμετρα με την VJM07, θα μας επιτρέψουν να τρέξουμε τα ελαστικά της Pirelli για το 2015.

Είναι αλήθεια ότι οι δαπάνες είναι στο υψηλότερο σημείο τους σε αυτή την εποχή του έτους και εξαρτόμαστε σε μεγάλο αριθμό από τους προμηθευτές. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις στην παραγωγή, το πλαίσιο παραδίδεται και περνάει τώρα από τα διάφορα στάδια προετοιμασίας.

Είμαστε ακόμα σε αναμονή για την παράδοση ορισμένων εξαρτημάτων του 2015, αλλά έχουμε αρχίσει τη διαδικασία κατασκευής του αυτοκινήτου.

force india vjm08

Τα χαμένα χιλιόμετρα μόνο καλό δεν θα κάνουν στην Force India, η οποία δεν έχει το μπάτζετ των μεγάλων του σπορ, αλλά παρόλα αυτά, κατάφερε πέρυσι να παλέψει με την McLaren. Μάλιστα, φήμες θέλουν την ομάδα να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που δεν θα της επιτρέψουν την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Όμως, η αλήθεια είναι πως οι καθυστερήσεις αυτές άνοιξαν την όρεξη σε κίτρινα μέσα, με την ομάδα να τις απορρίπτει και επίσημα, πράγμα που έκανε και ο Fernley στη συνέντευξή του.

Θα είμαστε στη Μελβούρνη για την έναρξη της σεζόν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό.

Ναι, ο χρόνος δοκιμών με το νέο αυτοκίνητο θα είναι περιορισμένος, αλλά κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βεβαιωθούμε ότι θα φτάσουμε στην Αυστραλία σε λογική φόρμα και με όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορούμε πάνω στο αυτοκίνητο.

[Photo Copyrights: Sahara Force India]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...