Alonso, Briatore, Kovalainen και Rossi στη λίστα Λαγκάρντ

Σχετικά άρθρα

Alonso - Rossi

Η λίστα με τα ονόματα 30.000 καταθετών της τράπεζα HSBC της Ελβετίας, εκτός από πολιτικούς, εφοπλιστές και βιομηχάνους, αποκαλύπτει και πολλούς ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς και φυσικά ανθρώπους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η HSBC αντιμετωπίζει νομικές κυρώσεις, καθώς κρατούσε μυστικά τα ονόματα των καταθετών της, με αποτέλεσμα το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος και η φοροδιαφυγή να γίνονται με πολύ πιο έυκολο τρόπο.

Μεταξύ των ονομάτων είναι και αυτό του Fernando Alonso, ο οποίος ήταν κάτοικος Ελβετίας από το 2006 έως και το 2010. Τα πρώτα 2 χρόνια κατοικίας του στο φορολογικό παράδεισο, ο Ισπανός είχε 4 λογαριασμούς με συνολικές καταθέσεις 37.3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον μάνατζερ του Ισπανού πιλότου, όταν το 2010 ο Alonso επέστρεψε στην πατρίδα του, μετέφερε εκεί και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του, το οποίο του κόστισε 67 εκατ. ευρώ σε φόρους. Ο Alonso, αντιδρώντας στους υπαινιγμούς για φοροδιαφυγή, από διάφορα ΜΜΕ του εξωτερικού, απείλησε με αρκετές μηνύσεις για συκοφαντία.

2009 Australian Grand Prix - Thursday

Ο Ιταλός φίλος του Alonso, Flavio Briatore, είναι ένας ακόμη από τους “μπλεγμένους”, αφού το όνομά του συνδέεται συνολικά με 38 λογαριασμούς, οι οποίοι άθροιζαν το 2006 και 2007, 64.4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Philippe Ouakra, οι περισσότεροι από αυτούς τους λογαριασμούς συσχετίζονται με τις επιχειρήσεις του Briatore στην Ελβετία και τηρούν όλους τους απαραίτητους φορολογικούς νόμους.

Ένα ακόμη όνομα από τον χώρο της Formula 1, είναι αυτό του Heikki Kovalainen. Ο Φιλανδός συσχετίζεται με 3 λογαριασμούς, οι οποίοι είχαν –μόλις- 117.000 ευρώ. Φυσικά πρόκειται και πάλι για λογαριασμούς του 2007, όταν ο Kovalainen δήλωνε σαν έδρα του την Αγγλία, οπότε υπάρχει μια μικρή υποψία φοροδιαφυγής.

Kovalainen

Ο Valentino Rossi, ο οποίος είχε και παλαιότερα “τρεξίματα” με την Ιταλική νομοθεσία για φοροδιαφυγή, είναι και αυτός στη λίστα Λαγκάρντ (ή Falciani). Στο όνομά του, ο Doctor είχε 2 λογαριασμούς με συνολικές καταθέσεις 21 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα, πάντως, με το δικηγόρο του Rossi, Claudio Sanchironi, ο αναβάτης των Moto GP έχει πληρώσει πρόστιμο αξίας 30 εκατ. ευρώ το 2008, με αποτέλεσμα να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες που εκκρεμούσαν εις βάρος του. Για να δούμε πόσα ακόμα ονόματα θα αποκαλυφθούν.

ΠηγήIcij

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...