Marchionne: Οι προτεινόμενες αλλαγές στη F1 για το 2016, θα δημιουργούσαν μεγάλα προβλήματα

Σχετικά άρθρα

marcionne sergio

Μπορεί οι ομάδες να είχαν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο πρωτάθλημα της Formula 1, από το 2016 κιόλας, εξυπηρετώντας παράλληλα και τα δικά τους συμφέροντα, όμως, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό στη συνεδρίαση της Γενεύης και η όποια επανάσταση που περιμέναμε, παίρνει παράταση για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η Ferrari αποφάσισε να αποκαλύψει το concept της για το μονοθέσιο του μέλλοντος, προσπαθώντας, πιθανότατα, να πιέσει τον ανταγωνισμό για αλλαγές. Πλέον, με την απόφαση για στασιμότητα να έχει ληφθεί (χρειάζεται ομοφωνία για οποιαδήποτε αλλαγή για το 2016) ο Sergio Marchionne σπεύδει να την υπερασπιστεί.

Μην συγχέετε το τι μπορεί να γίνει το 2015 και το 2016, με το τι μπορεί να γίνει το 2017. Οι αλλαγές για το 2016 θα δημιουργούσαν μεγάλα προβλήματα στη διαχείριση, τόσο σε εμάς, όσο και την Mercedes.

Αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των μεγαλύτερων ελαστικών, των πλατύτερων αυτοκίνητα και των ισχυρότερων κινητήρων, για το 2017. Οι σημερινοί κανονισμοί θα εξακολουθούν να ισχύουν και την επόμενη χρονιά. Το να αλλάξεις τους κανόνες από την βάση, θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα.

Δεν πρέπει να παίζουμε (με τέτοια πράγματα): Αυτά (τα μονοθέσια) είναι σφαίρες στην πίστα και δεν εφευρέθηκαν μέσα σε μια νύχτα. Είναι εύκολο να κάνεις αλλαγές στα χαρτιά, αλλά θα πρέπει να τις κάνεις να λειτουργούν και στην πίστα.

Η σταθερότητα στους κανονισμούς αποτελεί εξαιρετικό νέο για την Mercedes, η οποία απολαμβάνει μεγάλο πλεονέκτημα για τα επόμενα δυο πρωταθλήματα, ενώ, έπειτα, μπορεί να επανεξετάσει το εάν η Formula 1 αποδίδει από πλευράς marketing για την μάρκα. Πάντως, στην Ferrari κάνουν ό,τι μπορούν για να δυσκολέψουν το φαβορί, με τον επικεφαλής της Scuderia, Maurizio Arrivabene, να αποκαλύπτει και τον ρόλο του Rory Byrne στην ομάδα.

Ο Rory συνεργάζεται με τον Simone (Resta), ως μέντορας του Simone, εξαιτίας της εμπειρίας του, ενώ δουλεύει πάνω σε κάποιες λεπτομέρειες του αυτοκινήτου. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι ο Rory είναι πλέον ιστορία, αλλά όχι εγώ. Μιλάμε για έναν γκουρού αρχισχεδιαστή.

Έχοντας έναν πατέρα ή μέντορα για τον Simone, δεν είναι κάτι κακό, ιδίως όταν ο ενθουσιασμός του (Byrne) είναι τόσο μεγάλος. Μιλούσα με τον James (Allison) γι ‘αυτό και μου είπε “γιατί όχι;”. Ο Rory έχει τον απόλυτο σεβασμό μου.

[Photo Copyrights: Andrew Harrer/Bloomberg]

ΠηγήF1 Zone

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...