Ακόμα περισσότερο μειώνεται το ποσοστό του Wolff στη Williams

Σχετικά άρθρα

Toto Wolff

Το περασμένο καλοκαίρι το ποσοστό του Toto Wolff, επί κεφαλής της Mercedes AMG, στη Williams μειώθηκε από το 15% στο 10% των μετοχών της βρετανικής ομάδας. Αυτό συνέβη χάρη στον Brad Hollinger, έναν Αμερικάνο επιχειρηματία, ο οποίος αρχικά αγόρασε το 5% των μετοχών, ωστόσο υπήρχε επιλογή για εξαγορά ολόκληρου του ποσοστού του Wolff.

Τώρα, όμως, ο Αυστριακός έχασε ακόμα ένα 5%, καθώς αυτό πέρασε στον Hollinger, με αποτέλεσμα ο Wolff να κρατήσει τελικώς μόνο ένα 5% στις μετοχές της Williams. Ο ίδιος εξήγησε πως αυτό είναι μέρος της συμφωνίας που είχε κάνει με την ομάδα του Grove και τη Mercedes.

Όταν πήγα από τη Williams στη Mercedes, είχαμε συμφωνήσει με τη Mercedes να μειωθεί σταδιακά η συμμετοχή μου στη Williams. Συμφωνήσαμε σε μια δομημένη προσέγγιση, να μην πουλήσω σε κανέναν μετοχές, αλλά να βρούμε κάποιον που έχει αξία για την οικογένεια και την ομάδα.

Υπήρξαν κάποιες ευκαιρίες και τελικά ο Brad ήταν ο τέλειος τύπος. Είμαι λίγο λιγότερο από το 5%, όπως συμφώνησα με την Daimler να είναι ο στόχος για μία οικονομική επένδυση. Προς το παρόν, δεν σκοπεύω να το αλλάξω. Ως οικονομική επένδυση μοιάζω πολύ σαν μια εταιρεία.

Williams

Όσο για τον Hollinger, ο εκατομμυριούχος βλέπει πως η Formula 1 έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, αλλά φυσικά ο ίδιος θέλει να βγάλει κέρδη από μια τόσο μεγάλη επιχείρηση όπως είναι η Formula 1.

Είναι πραγματικά ένας συνδυασμός για ‘μένα που είμαι ένας λάτρης της Formula 1, αλλά είμαι επίσης επιχειρηματίας και ποτέ δεν είμαι στην επιχείρηση για να μην βγάλω χρήματα. Νομίζω ότι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία στη Formula 1, η οποία νομίζω ότι είναι στα πρόθυρα μιας μεγάλης έκρηξης.

Τα έσοδα συνεχίζουν ν’ αυξάνονται και δεν έχουν αξιοποιηθεί σωστά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Νομίζω ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία. Η Williams έχει την κληρονομιά, τη μάρκα και το όνομα που είναι σχεδόν απαράμιλλο στη Formula 1, επειδή ο Frank ήταν πρωτοπόρος στη βιομηχανία. Νομίζω ότι είναι υπάρχει πολύ πάθος και νοσταλγία για τον οργανισμό.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Frank Williams κατέχει το 52% των μετοχών, ο Hollinger το 10%, ο Patrick Head το 9%, ο Wolff το 5%, ένας εργαζόμενος το 3%, με το υπόλοιπο 21% ν’ ανήκει στους επενδύτες του χρηματιστηρίου.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr