Η Force India δεν πάει για βαθμούς στην Μελβούρνη

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One Testing - Test Three - Day 4 - Barcelona, Spain

Έχοντας χάσει την πλειοψηφία των χειμερινών τεστ, η VJM08 δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση για την έναρξη της σεζόν. Έτσι, η ομάδα που τα τελευταία χρόνια ξεκινούσε δυναμικά το πρωτάθλημα, φέτος ετοιμάζεται για μια δύσκολη εκκίνηση στην Μελβούρνη. Πόσο δύσκολη; Ο Sergio Perez δηλώνει πως, στους πρώτους αγώνες, οι βαθμοί θα έρθουν δύσκολα.

Γνωρίζουμε σε ποια κατεύθυνση πρέπει να πάμε κι αυτό με κάνει αισιόδοξο. Ήταν καλό που στη δοκιμή της Βαρκελώνης είχαμε και το παλιό αυτοκίνητο. Έτσι έχουμε ένα καλό σημείο αναφοράς. Το νέο αυτοκίνητο ίσως είναι ένα βήμα προς τα εμπρός.

Πραγματικά ελπίζω σε ένα καλό ξεκίνημα, αλλά είναι δύσκολο. Από τον τρίτο ή τέταρτο αγώνα θέλουμε να αγωνιστούμε για τους βαθμούς.

Το μικρότερο budget της Force India, σήμαινε πως η ομάδα “ξεφούσκωνε” κατά τη διάρκεια της χρονιάς, πολύ απλά επειδή δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τον ρυθμό εξέλιξης των ισχυρών ομάδων. Φέτος, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, αφού, όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, οι προμηθευτές της έχουν επηρεαστεί από τις Caterham και Marussia.

Motor Racing - Formula One Testing - Test Three - Day 4 - Barcelona, Spain

Στην αρχή της σεζόν, μια ομάδα ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού της, χωρίς να έχει σοβαρά έσοδα. Η FOM πληρώνει στα μέσα Μαρτίου με αρχές Απριλίου τις ομάδες για το περασμένο έτος και ο Bob Fernley αποκαλύπτει πως η ομάδα έχει ζητήσει προκαταβολή από τον Bernie Ecclestone, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Είχαμε προβλήματα ταμειακών ροών, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι ‘αυτό. Οι προμηθευτές μας δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από την κατάρρευση της Caterham και της Manor, κι εξακολουθούν να υποφέρουν. Έχουμε πολύ υψηλές δαπάνες σε μια εποχή χαμηλών εσόδων.

Έχουμε καταστήσει σαφές στον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων, πως έχουμε προβλήματα, όπως έχουν οι Lotus και Sauber. Δεν είναι μεμονωμένο σε μία ομάδα. Δεν είχαμε καμία βοήθεια μέχρι σήμερα, αλλά ελπίζουμε ότι θα πάρουμε κάποια. Είμαστε σε συζητήσεις σχετικά με αυτό. Ο Bernie έδειξε κατανόηση. Νομίζω ότι αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι σοβαρό.

Παρότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, Γερμανικές πηγές κάνουν λόγο για B-spec αυτοκίνητο στον δέκατο αγώνα της χρονιάς, το Silverstone. Ενώ, νωρίτερα, στην Κίνα (3ο GP) θα έρθουν και οι πρώτες σημαντικές αναβαθμίσεις, που θα επιτρέψουν στην Force India να παλέψει για τους βαθμούς.

[Πηγές: Auto Motor und Sport, Sky Sports, Autosport | Photo Copyrights: R.Kienberger/XPB/Force India F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα