Έκθεση Γενεύης 2015: Peugeot 208 και 208 GTi 30th Anniversary facelift

Σχετικά άρθρα

Peugeot-208-facelift-2106

Έπειτα από την επίσημη παρουσίαση στα μέσα του Φεβρουαρίου, το Peugeot 208 facelift κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην έκθεση της Γενεύης.

Το μικρό Γαλλικό μοντέλο, έρχεται με νέα εμπρός και πίσω –τα πίσω με 3D LED design– φωτιστικά σώματα, νέα γρίλια και νέο προφυλακτήρα με ενσωματωμένα φώτα ομίχλης ενώ όπως συνηθίζεται στα facelifts, το πακέτο των αλλαγών συμπληρώνεται από κάποια νέα σχέδια και φινιρίσματα για τις ζάντες ελαφρού κράματος.

Peugeot-208-facelift-2100

Το εσωτερικό, έχει εφοδιαστεί με νέο τιμόνι, νέα διακόσμηση και μία 7-ιντση οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που προσφέρει όπως θα περίμενε κανείς, συνδεσιμότητα με Bluetooth και USB αλλά και εφαρμογές μέσω του Peugeot Connect Apps και το νέο σύστημα MirrorScreen που επιτρέπει την μεταφορά της οθόνης του smartphone στην οθόνη του αυτοκινήτου.

Όσον αφορά στους κινητήρες, το Peugeot 208 facelift, θα είναι διαθέσιμο με πληθώρα μηχανικών συνόλων που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τον 1.6 BlueHDi με 75, 100 ή 120 άλογα ενώ από πλευράς βενζινοκινητήρων, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο νέος 1.2 λίτρων turbo με τα 110 άλογα. Οι λιγότεροι ισχυροί κινητήρες, συνδυάζονται με 5-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο ή το 6-τάχυτο EAT6, αυτόματο κιβώτιο της Aisin ενώ οι ισχυρότεροι –βλ. 1.6 BlueHDi με 120 άλογα και 1.6 THP με 165 ή 208 άλογα– με 6-τάχυτο μηχανικό.

Peugeot-Sport-208-GTi-2047

Τέλος, η Peugeot ανακοίνωσε η GTi 30th Anniversary, αποτελεί μέρος της γκάμας και όχι ειδική έκδοση. Οι πωλήσεις του 208 facelift, θα ξεκινήσουν από τα μέσα του ερχόμενου Ιουνίου ενώ η κατασκευή των αυτοκινήτων, θα γίνεται είτε στο Poissy της Γαλλίας, είτε στο Trnava της Σλοβακία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Peugeot 5008

Η Peugeot παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του 5008. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, την ίδια που φέρει το νέο 3008 και...

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της έκθεσης της Γενεύης του 2025

Παρότι οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης αναφέρουν ότι η επιστροφή της στη μετά-Covid εποχή ήταν επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη, η πραγματικότητα απέχει...

Pininfarina Enigma GT με V6 κινητήρα υδρογόνου

Το πρωτότυπο Pininfarina Enigma GT έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης και σύμφωνα με την εταιρία μας δείχνει το πως θα μοιάζουν...
Autoblog.gr