Έκθεση Γενεύης 2015: Zenvo ST1

Σχετικά άρθρα

Zenvo ST1 in Geneva 2015 (9)

Στην έκθεση της Γενεύης, η Zenvo παρουσιάζει την αναβαθμισμένη έκδοση του supercar της, του ST1. Το supercar έγινε ευρέως γνωστό επειδή πήρε φωτιά κατά τη διάρκειά του review του στο Top Gear, με τις δύο πλευρές να έρχονται σε αντιπαράθεση.

Η κυριότερη αλλαγή του εντοπίζεται στην τοποθέτηση νέου κιβωτίου, το οποίο εξελίσσει τους τελευταίους 12 μήνες, μαζί με την εταιρία κατασκευής συστημάτων μετάδοσης CIMA. Αυτό είναι ένα 7-τάχυτο “box” μονοσύμπλεκτο κιβώτιο, με την Zenvo να ανακοινώνει ότι οι αλλαγές πραγματοποιούνται σε μόλις 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου, καθιστώντας το, το γρηγορότερο κιβώτιο μονού συμπλέκτη στην αγορά. Εξαιτίας του νέου κιβωτίου, η Zenvo ισχυρίζεται ότι υπάρχει αδιάλειπτη ροή δύναμης, κάτι που βελτιώνει την επιτάχυνση του αυτοκινήτου, ενώ ένα ακόμα πλεονέκτημα του είναι οι ομαλότερες αλλαγές.

Zenvo ST1 in Geneva 2015 (7)

Κατά τ’άλλα, μηχανικά δεν αλλάζει τίποτα και το supercar είναι κατασκευασμένο στο χέρι, ενώ εφοδιάζεται με έναν 6,8 λίτρων V8 turbo κινητήρα που αποδίδει 1104 άλογα με 1430 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους τροχούς, μέσω ενός υδραυλικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Φορά ζάντες 19″ μπροστά και 20″ πίσω με ελαστικά Michelin Super Sport και στο εσωτερικό συναντάμε carbon διακοσμητικά, κοφτό τριάκτινο τιμόνι, ηλεκτρικά ελεγχόμενα bucket καθίσματα, διζωνικό κλιματισμό, ηχοσύστημα της Bose, head-up display και σύστημα πλοήγησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...