Οι περισσότερες εταιρείες αυτοκινήτου είναι γνωστές για τα πιο όμορφα, τα πιο γρήγορα, τα πιο τεχνολογικά και τα πιο ελκυστικά αυτοκίνητα που βγάζουν στην παραγωγή. Αυτό δε συμβαίνει, όμως, πάντα και στις καλύτερες οικογένειες, έτσι τα μάτια μας έχουν δει αρκετά αυτοκίνητα που τα έκαναν να πονούν!

Οι εταιρείες, βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου σε κάποιο ομολογουμένως αυτοκίνητο που θα ήταν καλύτερο να μην είχε υπάρξει ποτέ, ακυρώνουν την παγκόσμια διάθεση του μοντέλου -ή δεν την ξεκινούν ποτέ- ενώ μπορεί να σταματήσουν και την παραγωγή του. Πάμε να δούμε τώρα, 10 αυτοκίνητα που δεν πάτησαν ποτέ στη χώρα μας… ευτυχώς!

1WiLL Vi

2WiLL Vi

Οι petrolheads έχουν στην… μπούκα το Toyota Prius, αλλά νομίζω πως το διάσημο υβριδικό είναι πολύ όμορφο στο δημιούργημα της ιαπωνικής εταιρείας που βλέπεις παραπάνω. Το όνομά του; WiLL Vi.

3Aztek

4Pontiac Aztek

Ναι, αυτό θα πρέπει να θεωρείται ένα από τα ασχημότερα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Το Aztek είναι δημιούργημα της Pontiac και σίγουρα τρομάζει όσους το βλέπουν· όχι επειδή είναι άγριο, αλλά επειδή είναι… έκτρωμα!

5Debonair

6Mitsubishi Debonair

Βλέπεις τα «AMG» στην πινακίδα και αναρωτιέσαι αν όντως είναι αλήθεια. Ναι, το Mitsubishi Debonair είχε έκδοση AMG, αλλά τι να το κάνεις όταν το βλέπεις και δε βρίσκεις λόγους για να μπεις μέσα;

7Troll

8Troll

«Coupe από τη Νορβηγία; Γιατί όχι»; Όταν μιλάμε για το Troll, τότε το όχι βγαίνει μόνο του από μέσα σου…

9Skylark

10Buick Skylark

Οι Αμερικανοί της Buick, δοκίμασαν να κάνουν κάτι το διαφορετικό στο Skylark. Τι κατάφεραν; Να δημιουργήσουν ένα πραγματικά άσχημο αυτοκίνητο.

11Laser

12Ford Laser

Το όνομά του ακούγεται σίγουρα υποσχόμενο, αλλά το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Δεν ξέρω τι σκεφτόταν οι μηχανικοί της Ford, αλλά το Laser δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα και αυτό δε μας στεναχωρεί καθόλου.

13A8-16

14Anadol A8-16

Δημιούργημα της Τουρκία, το Anadol A8-16 μιλάει από μόνο του. Πρέπει να γράψω κάτι;…

15Murano

16Nissan Murano CrossCabriolet

Γιατί, γιατί, γιατί; Γιατί πρέπει να… ανοίξεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο; Αρκεί να διαβάσεις το όνομά του Murano CrossCabriolet. Το καλό είναι ότι η Nissan το κράτησε μόνο στις ΗΠΑ και ευτυχώς καταργήθηκε και εκεί λόγω των χαμηλών πωλήσεων.

17EXP

18Ford EXP

Σίγουρα, το Ford EXP δεν είναι τόσο άσχημο, αλλά, όταν μας παρουσιάζουν ένα sport αυτοκίνητο με 70 άλογα, ε δε θέλεις και πολύ για να… ρίξεις άκυρο!

19Magic Iris

20Tata-Magic-Iris

Ακόμα ένα δημιούργημα της Tata. Τι ακριβώς είναι το Magic Iris; Ένα βαν πόλης; Ποτέ δεν το κατάλαβα, αλλά σημασία έχει το ότι δεν ήρθε στην Ελλάδα.