Αυτή η συσκευή κοστίζει $30 δολάρια και μπορεί να σου ανοίξει το αυτοκίνητο!

Σχετικά άρθρα

rolljam3-1024x768

Όσο φανταστικό είναι το hacking, άλλο τόσο τρομακτικό είναι να σκέφτεσαι πόσο εύκολο είναι για κάποιον που ξέρει να ανοίξει το αυτοκίνητο σου. Όπως έχουμε πει, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διεξαγόταν η DefCon στο Las Vegas. Εκεί επέλεξε να παρουσιάσει ο Samy Kamkar μία συσκευή που ονομάζει RollJam.

Κοστίζει περίπου $32 δολάρια, είναι μικρότερη από κινητό και είναι σχεδιασμένη να “σπάει” ασφάλειες που βασίζονται σε rolling codes. Όπως αυτές των περισσοτέρων σύγχρονων αυτοκινήτων και φορτηγών. Η τακτική είναι απλή. Ο κλέφτης, κρύβει το RollJam πάνω ή κοντά στο όχημα που θέλει να ανοίξει και περιμένει. Όταν έρθει ο ιδιοκτήτης και ξεκλειδώσει ασύρματα το όχημα, θα διαπιστώσει ότι για κάποιον λόγο, το κλειδί δεν λειτουργεί με την πρώτη… Οπότε προσπαθεί ξανά. Και σε εκείνο το σημείο, το RollJam έχει ήδη κάνει την δουλειά του. Το μόνο που έχει να κάνει ο κλέφτης είναι να πάρει πίσω την συσκευή και ώρες ή ακόμα και ημέρες μετά, να την χρησιμοποιήσει για να σου ανοίξει το αυτοκίνητο σαν να μην συνέβη τίποτα!

Η τεχνική του code grabber, χρησιμοποιείται από κλέφτες εδώ και πολλά χρόνια αλλά η βιομηχανία αντέδρασε και άρχισε να χρησιμοποιεί rolling codes στους οποίες ο κωδικός αλλάζει κάθε φορά που χρησιμοποιείται και οποιοσδήποτε κωδικός απορρίπτεται αν χρησιμοποιηθεί για δεύτερη φορά. Μέχρι που εμφανίστηκε το RollJam και οι κατασκευαστές πρέπει για άλλη μία φορά να σκεφτούν σοβαρά το πώς κλειδώνουν και ξεκλειδώνουν τα αυτοκίνητα μας. Υπόψιν, το RollJam δουλεύει σε οτιδήποτε χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα ασφάλειας: αυτοκίνητα, φορτηγά, πόρτες γκαράζ κλπ.

ΠηγήWired

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...