Ενδιαφέρον από την Κίνα για εξαγορά μέρους της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Chinese Grand Prix - Practice Day - Shanghai, China

Αγοραστές αναζητά η Formula 1 και πιο συγκεκριμένα η CVC Capital για το 35,5% των μετοχών που κατέχει στο Formula 1 Group. Ο Bernie Ecclestone αρχικά πίστευε ότι η πώληση ήταν κοντά, ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν επειδή οι μέτοχοι δεν είναι πρόθυμοι να παραχωρήσουν τις μετοχές τους, συνεπώς για την ώρα οι εξελίξεις δεν κυλούν με γρήγορο ρυθμό.

Σύμφωνα με τον 84χρονο, τρεις είναι οι εταιρείες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον για να γίνουν μέρος του Ομίλου τη Formula 1. Μέχρι στιγμής, γνωρίζαμε ότι είναι η αμερικανική RSE Ventures και η Qatari Sports Investments από το Κατάρ. Σύμφωνα με το Sky News, ο τρίτος παίχτης φαίνεται να είναι η China Media Capital, που θέλει να δώσει το 1.5 από τα 8.5 δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για την εξαγορά των μετοχών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Κινέζοι θέλουν να κρατήσουν τον Ecclestone στην κορυφή της Formula 1, όμως σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τα ΜΜΕ και τα δικαιώματα των χορηγών, προκειμένου να κάνουν τη Formula 1 δύο φορές πιο κερδοφόρα απ’ ό,τι είναι τώρα.

ΠηγήSky News

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr