Williams: Το ίδιο καλός με το 2008 ο Massa

Σχετικά άρθρα

Felipe Massa

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Valtteri Bottas ολοκληρώνει τη σεζόν μπροστά από τον Felipe Massa. Το 2015, όμως, η διαφορά τους ήταν μόλις 15 βαθμούς, από τους 52 το 2014, με τον Βραζιλιάνο να έχει ανεβάσει την απόδοσή του. Το 2016 αναμένεται να είναι μια ακόμα χρονιά που θα παρουσιάσει ενδιαφέρον όσον αφορά τη μάχη των δύο οδηγών, με τις προβλέψεις να μην είναι τόσο εύκολες.

Η μοναδική ευκαιρία του Massa για πρωτάθλημα ήταν πίσω στο 2008, όταν έχασε τον τίτλο από τον Lewis Hamilton, στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου του τελευταίου αγώνα. Παρόλο που ο 34χρονος δε μάχεται για το πρωτάθλημα, ο επί κεφαλής απόδοσης οχήματος της Williams, Rob Smedley, πιστεύει πως ο Felipe είναι τόσο καλός όσο πριν από 7 χρόνια, ίσως και καλύτερος λόγω της επιπλέον εμπειρίας.

Είναι το ίδιο καλός, δεν έχει χάσει τίποτα. Είναι καλύτερος, γιατί έχει περισσότερο εμπειρία. Το 2008, τα ελαστικά ήταν πολύ καλύτερα και οι αγώνες ήταν διαφορετικοί, αφού μπορούσες να κολλήσεις το γκάζι στο πάτωμα. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχει καταλάβει πώς να χρησιμοποιεί καλύτερα τα ελαστικά. Είδαμε και τους δύο οδηγούς μας να κάνουν πολύ μεγάλα stints με τη μέση γόμα στο Μεξικό, και ο Felipe είχε πιθανώς λίγη περισσότερη φθορά από τον Valtteri, αλλά και οι δύο είχαν εξαιρετικό ρυθμό.

Smedley-Massa

Ο Βρετανός αδυνατεί να ξεχωρίσει κάποιον από τους δύο οδηγούς τους, υποστηρίζοντας πως βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, ενώ λέει σχεδόν ευθέως πως η Ferrari ήταν ανίκανη να βγάλει όλη την ταχύτητα του Massa, όπως αντιθέτως συμβαίνει στην ομάδα του Grove.

Η μεγαλύτερη έκπληξη για κάποιους στο paddock ήταν μάλλον το 2014, όταν ξεκίνησε να παίρνει ξανά πολλά αποτελέσματα. Ο Valtteri είναι ξεκάθαρα ένα τρομερό ταλέντο για το μέλλον και ξεκίνησε να κάνει τη δουλειά του. Είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Felipe. Ο Felipe πάντα ήταν τόσο καλός, αλλά νομίζω ότι είναι πιο άνετος εδώ. Είναι άτομο που χρειάζεται σεβασμό και πρέπει να ακούει πως είναι πολύτιμος. Υπάρχουν τρεις βασικές προϋποθέσεις, έτσι η καλύτερη ερώτηση είναι γιατί εμείς μπορούμε να παίρνουμε το καλύτερο από αυτόν όταν οι άλλοι δεν μπορούσαν;

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...