Πόσο καλά είναι τα φώτα στα σύγχρονα αυτοκίνητα;

Σχετικά άρθρα

Headlights-at-Night

Αν βιάστηκες να απαντήσεις “Είναι καλά”, τότε ίσως να πρέπει να διαβάσεις ακόμα πιο προσεκτικά την έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Insurance Institute for Highway Safety. Έρευνα που δείχνει ότι παρά τις προόδους στην τεχνολογία και τα χρήματα που επενδύουν οι κατασκευαστές στην εξέλιξη των μοντέλων τους, ένα από τα πιο βασικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου, τα φώτα, είναι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων “αποδεκτά” ή χειρότερα.

headlights

Στην έρευνα του IIHS, δοκιμάστηκαν τα φώτα 31 νέων, μεσαίων μοντέλων. Από αυτά, μόνο το Toyota Prius v βαθμολογήθηκε ως “Καλό” ενώ λιγότερα από τα μισά, θεωρούνται “Αποδεκτά” – Audi A3, Nissan Maxima, Honda Accord, Infiniti Q50, Volkswagen CC, Lexus ES, Volkswagen Jetta, Lexus IS, Volvo S60 και Mazda6. Από εκεί και πέρα, έχουμε μόνο “Οριακά” –Acura TLX, Ford Fusion, Audi A4, Lincoln MKZ, BMW 2-Series, BMW 3-Series, Subaru Legacy, Toyota Camry και Chrysler 200– και “Κακά” –Buick Verano, KIA Optima, Cadillac ATS, Mercedes-Benz C-Class, Chevrolet Malibu, Mercedes-Benz CLA, Hyundai Sonata, Nissan Altima και Volkswagen Passat. Το test περιελάμβανε τα φώτα πορείας και την μεγάλη σκάλα τόσο σε ευθεία όσο και σε στροφές διαφόρων ειδών. Από εκεί και πέρα, “οι μηχανικοί του IIHS σύγκριναν την ορατότητα με αυτή ενός υποθετικού, ιδανικού συστήματος και χρησιμοποίησαν ένα σχέδιο μειονεκτημάτων για να καθορίσουν την βαθμολογία”.

Το Ινστιτούτο σημειώνει ότι ενώ υπάρχουν standards ασφαλείας για τα φωτιστικά σώματα των αυτοκινήτων, αυτά τα standards επιτρέπουν μεγάλες διαφοροποιήσεις στον φωτισμό που παράγεται από τα φώτα. Τονίζει μάλιστα το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί θάνατοι σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα συμβαίνουν είτε το βράδυ, είτε σε ώρες που το φως είναι χαμηλό –βλ. αυγή και δύση του ηλίου-.

ΠηγήIIHS

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...