Επίσημο: Με κινητήρα Renault οι Red Bull και Toro Rosso το 2017 και 2018

Σχετικά άρθρα

Red Bull

Πολλές δυσκολίες αντιμετώπισαν οι Red Bull και Toro Rosso στην εύρεση προμηθευτή κινητήρων για το 2016. Τη μεγαλύτερη αβεβαιότητα βίωσε πρώτη, καταλήγοντας τελικά σε συμφωνία με τη Renault, ωστόσο ο κινητήρας τρέχει με το λογότυπο της TAG Heuer, ενώ η Toro Rosso συμβιβάστηκε με τον περσινό κινητήρα της Ferrari.

Η αυστριακή και ιταλική ομάδα, όμως, γνωστοποίησαν ήδη τη συμφωνία για το 2017 και το 2018. Ένα προμηθευτής θα δίνει κινητήρες και στις δύο ομάδες, και αυτός θα είναι η Renault, πράγμα που σημαίνει πως η Toro Rosso θα επιστρέψει ξανά στους γαλλικούς κινητήρες μετά από ένα διάλειμμα στη φετινή σεζόν.

Ο επί κεφαλής της Red Bull, Christian Horner, δήλωσε:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας, η οποία έχει αποδειχθεί πολύ επιτυχημένη όλο αυτό το διάστημα. Μετά από μια ανασυγκρότηση που έχει αναλάβει η Renault, έχει σημειωθεί ξεκάθαρη πρόοδος, κάτι που έκανε λογικό να συνεχίσουμε με έναν κινητήρα υπό το όνομα της TAG Heuer.

Από την πλευρά του, ο Jerome Stoll, Πρόεδρος της Renault Sport Racing, σημείωσε:

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με τόσο δυνατές ομάδες όπως είναι η Red Bull Racing και η Scuderia Toro Rosso. Το να έχεις ανταγωνιστικούς συνεργάτες, καταδεικνύει την εμπιστοσύνη που και οι δύο έχουν βελτιώσει για το power unit της Renault και για όλο μας τον οργανισμό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...