Τράκαρε ο Ericsson επίτηδες τον Nasr;

Σχετικά άρθρα

ericsson nasr monaco

Ο αγώνας του Μονακό μας πρόσφερε εκπληκτικό θέαμα, αλλά και πολύ ίντριγκα, κάτι που παραμένει ακόμα στον αέρα μετά από όλα αυτά που συνέβησαν με τη Red Bull και τον Daniel Ricciardo.

Τα νερά έρχεται να ταράξει ο Rafael Lopes, ο οποίος είναι Βραζιλιάνος δημοσιογράφος και επικαλείται πηγές μέσα από την Sauber που λένε, ότι ο Marcus Ericsson τράκαρε ηθελημένα τον Felipe Nasr. Το επίμαχο περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως απαράδεκτο από την Monisha Kaltenborn.

Οι πληροφορίες του Βραζιλιάνου δημοσιογράφου, κάνουν λόγο για παραδοχή του ατυχήματος από τον Σουηδό οδηγό. Πιο συγκεκριμένα οι πηγές του Lopes ανέφεραν ότι στο κλειστό meeting της ομάδας, ο Ericsson παραδέχθηκε ότι έπεσε ηθελημένα πάνω στον Nasr και κάπου εκεί έρχονται οι δηλώσεις της  Monisha Kaltenborn η οποία ανέφερε:

Προσπαθούμε να επιλύσουμε κάποια δύσκολα θέματα, τα οποία είμαι σίγουρη ότι θα τα τακτοποιήσουμε σύντομα.

Το περιστατικό των δύο οδηγών:

https://youtu.be/UxaRnROgluI

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr