Ερευνητές βγάζουν τα νανοαυτοκίνητα για δοκιμές στον πραγματικό κόσμο

Σχετικά άρθρα

nanocars

Γνώρισε τα Nanocars, τα μικροσκοπικά αυτοκίνητα, τα οποία οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Rice τα έχουν βγάλει για δοκιμές στον πραγματικά κόσμο, εκτός κενού αέρος. Οι ερευνητές δηλώνουν πως τα nanocars μπορούν να γίνουν χρήσιμα εργαλεία για την ιατρική και στον τομέα των κατασκευών.

Χρησιμοποιούν τροχούς αδαμαντανίου, που είναι ελαφρώς υδρόφοβοι, που τους επιτρέπει να κινούνται σε επιφάνειες, όπως το γυαλί, χωρίς να κολλάνε. Όπως δηλώνουν οι επιστήμονες, στη πραγματικότητα, δεν μπορούν ακόμη να οδηγήσουν τα νανοαυτοκίνητα, αλλά η δοκιμή τους έδωσε τη δυνατότητα να καταλάβουν τι μπορεί να φρενάρει τα αυτοκίνητα σε μέγεθος ενός μορίου, αλλά και πόση εξωτερική ενέργεια απαιτείται για να αρχίσουν να κινούνται ξανά.

Οι επιστήμονες άφησαν τα Nanocars να κινούνται ελεύθερα σε μια επιφάνεια είτε από καθαρό γυαλί, είτε από γυαλί με αντικολλητική επίστρωση πολυμερούς πολυαιθυλενογλυκόλης (PEG), με κανονικό αέρα για 24 ώρες, παρακολουθώντας τις κινήσεις τους από συνεστιακά μικροσκόπια, χάρη στις ενσωματωμένες ετικέτες φθορισμού. Τα οχήματα που πρακτικά αποτελούνται από μερικά εκατοντάδες άτομα, αντιμετώπιζαν ως εμπόδια άλλα απλά μόρια, τα οποία μείωναν την ταχύτητά τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...