Αλλάζει το χρονοδιάγραμμα της GM για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Σχετικά άρθρα

maxresdefault

Το θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη στις ΗΠΑ κατά την αυτόνομη λειτουργία οδήγησης του Tesla Model S προκάλεσε μεγάλο θόρυβο και πολλές σκέψεις στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εύλογα γεννήθηκαν ερωτήματα όπως, πόσο αξιόπιστα και ασφαλή είναι τα νέα αυτά τα συστήματα και εάν θα έπρεπε να περιμένουμε λίγο καιρό, ώστε να ωριμάσουν αυτές οι τεχνολογίες πριν μπουν στα αυτοκίνητα.

Η General Motors λαμβάνοντας υπόψιν τα πρόσφατα γεγονότα, αποφάσισε να καθυστερήσει την ενσωμάτωση των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης στα αυτοκίνητα της. H CEO της εταιρείας, May Barra, ανέφερε:

Θα δούμε ποια τεχνολογία είναι προς το συμφέρον των καταναλωτών.

ενώ για το ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης Super Cruise που αναμένεται να λανσαριστεί το 2017 στη Cadillac CT6, είπε:

Δε θα δώσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία για αυτό.

Τα σχόλια της Barra έρχονται εν μέσω όλο και αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια των αυτόνομων συστημάτων οδήγησης, μετά τη μοιραία πρόσκρουση του Tesla Model S σε νταλίκα και το θανατηφόρο τραυματισμό του επιβαίνοντα. Το ατύχημα συνέβη όταν προπορευόμενο φορτηγό έστριψε σε διασταύρωση, με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης να μην αντιλαμβάνεται την ενέργεια αυτή, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση του Tesla στη νταλίκα. Το σύστημα απέτυχε να αναγνωρίσει το λευκό φορτηγό σε έντονα φωτισμένο περιβάλλον, ο οδηγός φαίνεται πως δεν πρόσεχε το δρόμο, με συνέπεια το αυτοκίνητο να μη φρενάρει και να συγκρουστεί σφοδρά.

Το Super Cruise θα εξαλείψει το ενδεχόμενο να αποσπαστεί η προσοχή του οδηγού από το δρόμο, καθώς θα φέρει σαρωτή ίριδας, ο οποίος  θα ελέγχει εάν τα μάτια του οδηγού κοιτούν το δρόμο κατά την αυτόνομη οδήγηση. Σε περίπτωση που ο οδηγός δε κοιτά το δρόμο, το σύστημα θα απενεργοποιείται.

Προς το παρόν όταν ενεργοποιείται η λειτουργία της αυτόνομης οδήγησης, εμφανίζεται ένα μήνυμα που προτρέπει τον οδηγό να έχει την προσοχή του στο δρόμο. Αρκετοί ειδικοί στην ασφάλεια έχουν προτείνει την απαγόρευση του συστήματος, μέχρις ότου τελειοποιηθεί η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την επικράτηση αυτής της τεχνολογίας στο μέλλον, όμως η κίνηση της GM δείχνει μια πιο γενικευμένη καθυστέρηση, στο λανσάρισμα αυτής της τεχνολογίας, από την πλευρά της αυτοκινητοβιομηχανίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα δεδομένα των οδηγών στις ασφαλιστικές εταιρίες

Τα νέα αυτοκίνητα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια που έχεις πάει στο παρελθόν και μάλιστα μοιράζονται όλα αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα με τις εταιρίες που...
Autoblog.gr