Τεστ σιέλου για τον εντοπισμό όσων οδηγούν υπό την επήρεια μαριχουάνας

Σχετικά άρθρα

police saliva test

Η μαριχουάνα, τα  αποξηραμένα θρύμματα της ινδικής κάνναβης, είναι φάρμακο αλλά και ναρκωτικό γνωστό από την αρχαιότητα, και μέρος αρκετών πολιτισμών, όπως και του δικού μας.

Η οδήγηση υπό την επήρεια της, όμως, έχει αποδειχθεί ολέθρια, αντίστοιχη με αυτή του αλκοόλ. Γι’αυτό το πανεπιστήμιο του Stanford της California, παρουσίασε μια συσκευή που στόχο έχει να βοηθήσει την αστυνομία να εντοπίζει ευκολότερα όσους οδηγούν έχοντας καπνίσει μαριχουάνα.

Μέχρι τώρα η ανίχνευση της τετραϋδροκανναβινόλης (THC), που είναι και η δραστική ναρκωτική ουσία, γινόταν με τεστ ούρων και αίματος, κάτι που αφενός δεν είναι πρακτικό να γίνεται σε ελέγχους της τροχαίας και αφετέρου δεν επιτρέπεται η αστυνομία να λάβει αίμα και ούρα χωρίς ειδική άδεια.

Η νέα συσκευή, όμως, θα μπορεί να ανιχνεύει την περιεκτικότητα της THC στο σάλιο μέσα σε 3 λεπτά, καθιστώντας το τεστ εύκολο, πρακτικό και νόμιμο, αντίστοιχο του αλκοτέστ, που έφερε επανάσταση στον τροχαίο έλεγχο με την επιτυχή εφαρμογή του από την δεκαετία του 1930.

Η συσκευή θα είναι έτοιμη για δοκιμές σε έναν χρόνο περίπου και εξετάζεται το ενδεχόμενο και της εμπορικής της χρήσης κάνοντάς την αξεσουάρ για smartphones.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...