Το Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών θεωρεί το Autopilot της Tesla επικίνδυνο

Σχετικά άρθρα

tesla-autopilot

Το σύστημα Autopilot της Tesla έχει μπει στο στόχαστρο ύστερα από το θανατηφόρο ατύχημα που σημειώθηκε τον Ιούλιο που μας πέρασε, όταν ένα αυτοκίνητο Model S, χρονολογίας του 2015, σφηνώθηκε κάτω από μια νταλίκα. Ενώ ο αυτόματος πιλότος είχε ενεργοποιηθεί από τον οδηγό, το σύστημα δεν προειδοποίησε τον οδηγό ούτε και φρέναρε το όχημα με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει την ζωή του.

Ενώ η δικαστική διαμάχη για το συμβάν είναι σε εξέλιξη, η γερμανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Μεταφορών έχει περάσει το Model S από αρκετούς ελέγχους για να διαπιστώσει αν το σύστημα Autopilot είναι ή όχι ασφαλές. Σήμερα στους γερμανικούς δρόμους κυκλοφορούν περίπου 3.000 αυτοκίνητα Tesla και το θέμα της ασφάλειας είναι μείζονος σημασίας για τους Γερμανούς.

tesla-autopilot-display-1500x954-1500x954

Οι ειδικοί του Εθνικού Ινστιτούτου  Έρευνας των Αυτοκινητοδρόμων πραγματοποίησαν μία σειρά ελέγχων και δοκιμών πάνω στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο και έβγαλαν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το πού πάσχει το Autopilot της Tesla.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Der Spiegel, στην έκθεση αναφέρουν τα εξής:

Ο οδηγός δεν ειδοποιείται από το σύστημα αυτόματου πιλότου του αυτοκινήτου όταν ο υπολογιστής έρχεται σε μια κατάσταση που δεν μπορεί να λύσει. Επίσης, οι αισθητήρες του αυτοκινήτου δεν ανιχνεύουν αρκετά μακριά όταν το αυτοκίνητο κάνει προσπέραση, ενώ το φρένο έκτακτης ανάγκης δεν κάνει σωστά τη δουλεία του.

Σύμφωνα πάντα με το Spiegel, οι ειδικοί πρότειναν στον Υπουργό Μεταφορών Alexander Dobrindt να αποσύρει τα αυτοκίνητα από τους δρόμους, αλλά αυτός δεν είχε την ίδια άποψη. Το Υπουργείο Μεταφορών ανέφερε σχετικά με το θέμα στο πρακτορείο Reuters ότι δεν έχει γίνει ακόμα η τελική αξιολόγηση και πως οι δοκιμές συνεχίζονται.

H Tesla σχετικά με το θέμα εξέδωσε μια ανακοίνωση και ανέφερε:

Είμαστε πάντα ξεκάθαροι με τους πελάτες μας ότι ο αυτόματος πιλότος του αυτοκινήτου είναι ένα βοηθητικό σύστημα και απαιτεί από τον οδηγό να έχει την προσοχή του σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του.

Ανέφερε επίσης ότι:

Το σύστημα της Tesla έχει δικλίδες ασφαλείας απέναντι στη κακή χρήση από τον οδηγό και ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει άλλο αυτοκίνητο με τόσα συστήματα ασφαλείας στο δρόμο όπως το Tesla. Τέλος τόνισε ότι το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης της, ήταν “state of the art” για την αυτοκινητοβιομηχανία.

H Tesla πρόσφατα ανακοίνωσε βελτιώσεις στο σύστημα Autopilot, ενώ σχεδιάζει και το Autopilot 2.0 που θα βελτιώσει την αυτόνομη οδήγηση με περισσότερους αισθητήρες και βελτιωμένο λογισμικό.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...

Η Tesla αυξάνει τις τιμές του Model Y στην Ευρώπη

Η Tesla αυξάνει την τιμή του Model Y σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στις 22 Μαρτίου κατά περίπου 2.000 ευρώ, με την ανακοίνωση να γίνεται...
Autoblog.gr