Η BMW κρατά στάση αναμονής για το εργοστάσιο της Mini στην Αγγλία

Σχετικά άρθρα

mini oxford plant

Η BMW για την ώρα κρατά μια στάση αναμονής και περιμένει τις πολιτικές εξέλιξης στο Μεγάλο Νησί και το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το Brexit, προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις της για το εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη.

Σύμφωνα με το αφεντικό της γερμανικής εταιρίας, Harald Krueger, η BMW δεν βιάζεται να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε περαιτέρω επενδύσεις στο εργοστάσιο της MINI, μιας και περιμένει να δει που θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις της Βρετανικής κυβέρνησης με την Ευρωπαική Ένωση.

Η MINI κατασκευάζει σήμερα μοντέλα στην Αγγλία, στην Ολλανδία και στην Αυστρία και έτσι έχει εναλλακτικές να μεταφέρει την παραγωγή της σε εργοστάσια εκτός Αγγλίας, προκειμένου να μην φορολογούνται τα αυτοκίνητά της με εισαγωγικούς δασμούς στην Ε.Ε.

Ο Krueger ρωτήθηκε και για το αν προτίθεται η BMW να πάρει εγγυήσεις από την Βρετανική κυβέρνηση, όπως έκανε η Nissan, αλλά είπε πως δεν γνωρίζει τι εγγυήσεις πήρε η Nissan, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα υπάρξουν αποφάσεις σχετικά με μελλοντικές επενδύσεις στο εργοστάσιο της Mini στην Οξφόρδη, αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...