Symonds: Δεν πρέπει να δώσουμε τον Bottas

Σχετικά άρθρα

bottas-symonds

Μετά από τις αναφορές του Sky Sports και του BBC, ότι δηλαδή η Mercedes έχει προσεγγίσει τη Williams για να πάρει τον Valtteri Bottas στο Brackley μέσα από σπάσιμο συμβολαίου, το όνομα του Φινλανδού είναι το φαβορί για τον team-mate του Lewis Hamilton το 2017. Ο Bottas έχει δείξει αρκετές φορές την ταχύτητά του, κερδίζοντας συνεχώς τον Felipe Massa, από το 2014, όταν βρέθηκαν μαζί στο Grove.

Η Williams ξέρει καλά τις ικανότητες του οδηγού της, γι’ αυτό και προβάλει αντίσταση απέναντι στα σχέδια της Mercedes, με τους Γερμανούς να προσφέρουν έκπτωση στα power units που θα τους δίνουν. Ο Pat Symonds, Τεχνικός Διευθυντής των Βρετανών, είναι ένα από τα πιο έμπειρα άτομα στη Formula 1 και παραδέχεται ότι η ομάδα του θα βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση σε περίπτωση που ο 27χρονος μετακομίσει στο Brackley.

Θα έχουμε τον Lance Stroll που θα κάνει το ντεμπούτο του, χωρίς καθόλου εμπειρία από Formula 1, έτσι, το να κρατήσουμε τον Bottas, θα ήταν ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μας. Η αποχώρησή του θα είχε μεγάλο αντίκτυπο στην ομάδα.

Ο Symonds λέει, επίσης, πως ποτέ δεν πρέπει μια ομάδα να χάνει και τους δύο οδηγούς της μέσα σε μία σεζόν, πόσο μάλλον όταν αυτός που αντικαθιστά τον Massa είναι άπειρος κι έρχεται κατά κύριο λόγο χάρη στα λεφτά του δισεκατομμυριούχου πατέρα του, αφού φέρνει σακούλες που περιέχουν κοντά στα €24 εκατομμύρια. Παράλληλα, οι μεγάλες αλλαγές του 2017 είναι ένας ακόμα λόγος που ο Bottas πρέπει να μείνει στην ομάδα.

Ο κόσμος συχνά υποτιμά τη σημασία της συνέχειας σε μια ομάδα. Ο οδηγός είναι ο τελευταίος σου σύνδεσμος μεταξύ των μηχανικών και των δεδομένων. Μπορείς να αντικαταστήσεις τον έναν από τους δύο, αλλά χρειάζεσαι τον άλλον ως σημείο αναφοράς., ιδιαίτερα σε μια σεζόν με αλλαγές όπως αυτές που θα έχουμε το 2017.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...