2013 έγραφε το ημερολόγιο και o Mike Rockenfeller ήταν ο τελευταίος πρωταθλητής για την Audi στο DTM. Για το 2017, ενόψει της νέας έκδοσης των αγωνιστικών, που σύμφωνα με τον πρωταθλητή του 2005, Gary Paffett, θα είναι αρκετά καλύτερα από τα αντίστοιχα του 2016, οι προσδοκίες της γερμανικής εταιρείας είναι υψηλές και ένας από τους λόγους είναι σαφώς το line up.

Πιο συγκεκριμένα, θα έχει στις τάξεις της δύο πρώην πρωταθλητές (Rockenfeller-2013, Ekström-2004,2007), τον σταθερότατο Jamie Green, τον ανερχόμενο Nico Müller και τις δύο νέες προσθήκες, τους Rene Rast και Loic Duval. Ο Rast αγωνίστηκε σε τρεις αγώνες το 2016, αντικαθιστώντας τον Tambay στο Zandvoort και τον Ekström στο φινάλε του πρωταθλήματος στο Ηockenheim. Από την άλλη, ο Duval έρχεται με “φόρα” από το WEC και, όπως θυμόμαστε, ήταν οδηγός της Audi στο πρωτάθλημα. Ειδικά για τους δύο τελευταίους, ο νέος, πια, αγωνιστικός διευθυντής της Audi, Dieter Gass, έπλεξε το εγκώμιο σε συνέντευξή του.

Πάλεψε σκληρά στο Hockenheim o Rene και απέδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει τις κορυφαίες θέσεις στον αγώνα.

Στην περίπτωση του Loic, καταφέραμε να εντάξουμε στην ομάδα μας στο DTM έναν από τους κορυφαίους οδηγούς του Le Mans.

Oι Rast και Duval αντικαθιστούν τους Miguel Molina και Adrien Tambay, ενώ ο δεύτερος της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος του 2016, Edoardo Mortara, υπέγραψε με τη Mercedes. O Timo Scheider, ο άλλος, πρώην πρωταθλητής με την Audi, ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του στο DTM.

Πιστεύω ότι με το συγκεκριμένο line up, θα είμαστε στην κορυφή και έχουμε έξι δυνατούς χαρακτήρες στην ομάδα μας. Έχουμε δύο πρωταθλητές, τον Mike και τον Mattias και θα είναι το 2017 σίγουρα μέσα στους διεκδικητές του τίτλου, όχι μόνο λόγω των νέων κανονισμών και ελαστικών.

Ο Jamie, χωρίς αμφιβολία, είναι ένας από τους δυνατότερους στο πρωτάθλημα και ο Nico μας έχει πείσει με τις σταθερές, καλές του επιδόσεις και με την πρώτη του νίκη τη περασμένη χρονιά.

Οι τρεις, “παλιοσειρές” του DTM, Rockenfeller, Ekström, Green, έχουν εμπειρία 432 αγώνων στο πρωτάθλημα και σίγουρα, με την πολύτιμη εμπειρία τους, θα αποτελέσουν τους πρωταγωνιστές των προσπαθειών για την επιστροφή της Audi στον τίτλο των οδηγών.

Μένουμε να δούμε και το πώς θα προσαρμοστούν οι Rast και Duval σε συνθήκες πλήρους εμπλοκής στο DTM, ενώ ο Müller θα είναι μία από τις εκπλήξεις της νέας χρονιάς, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ενθαρρυντικά δείγματα “γραφής” που έχει δώσει.