Scheider: “Εγωιστές” κατασκευαστές απειλούν το μέλλον του DTM

Σχετικά άρθρα

Motorsports: DTM race Budapest 2016, #10 Timo Scheider (GER, Audi Sport Team Phoenix, Audi RS 5 DTM),

Ο Timo Scheider ολοκλήρωσε μια καριέρα 16 ετών στο DTM, ο 37-χρονος Γερμανός πρωταθλητής του 2008 και 2009 έμαθε στην ουσία από το τηλέφωνο ότι η Audi δε θα του ανανεώσει το συμβόλαιο για τη νέα χρονιά και είθισται, όπως συμβαίνει και σε άλλα μηχανοκίνητα σπορ, αυτός που φεύγει να προβαίνει σε σημαντικές τοποθετήσεις/”καταγγελίες”, ή, αλλιώς, να μαθαίνουμε, στο μέτρο του δυνατού, τι συμβαίνει στα παρασκήνια.

Ο Scheider, σε συνέντευξή του σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης, εξέφρασε τις απόψεις του για την κατάσταση και το μέλλον του DTM, και άφησε υπονοούμενα για το ρόλο και την επιρροή που ασκούν οι BMW, Mercedes και Audi στο πρωτάθλημα:

Οι κατασκευαστές υποκινούνται από “εγωιστικές” ανάγκες και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τους κανονισμούς στο πρωτάθλημα. Προαισθάνομαι ότι αν το DTM συνεχίσει έτσι, τότε δε θα υπάρχει και μακροπρόθεσμο μέλλον.

Πιστεύω ότι το DTM έχει πάρει το λάθος δρόμο. Οι κατασκευαστές δρουν απίστευτα εγωιστικά και στο τέλος φαίνεται να ξεχνούν τη συνολική εικόνα, που δεν είναι άλλη από το ίδιο το DTM.

#10 Timo Scheider, Audi RS5 DTM, #16 Timo Glock, BMW M4 DTM, #3 Paul Di Resta, Mercedes-AMG C 63 DTM

Για τον Scheider, οι τρεις κατασκευάστριες εταιρείες έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση των τρέχοντων κανονισμών και του format του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου, αλλά η DMSB, η αρμόδια αρχή για το γερμανικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, πρέπει να πάρει αυτή τα ηνία και να χαράξει τη μελλοντική, κατευθυντήρια γραμμή.

Πρέπει να υπάρξουν ενιαίοι κανόνες και αυτοί πρέπει να δημιουργηθούν από την DMSB. Είτε αρέσει στους κατασκευαστές είτε όχι, πρέπει να συνεργαστούν.

Αν δεις τι συμβαίνει στο DTM τώρα, μάλλον θα πρέπει να φοβάσαι τι θα μπορούσε να συμβεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Δυστυχώς, το αγωνιστικό κομμάτι έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Ιδιαίτερα αιχμηρός, θα μπορούσα να πω, εμφανίζεται ο πρώην οδηγός της Audi, θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι αναφέρεται και στα πλεονεκτήματα που απολάμβανε η BMW. Το 2017 θα είναι μια “νέα” χρονιά σε πολλούς τομείς, με νέο κύκλο ομολογκαρίσματος των Μ4 DTM, RS 5 DTM και C 63 AMG και νέους κανονισμούς. Βέβαια, τέτοιες δηλώσεις, όπως καταλαβαίνεις, ήταν λίγο δύσκολο να γίνουν από τον Γερμανό μεσούσης της σεζόν και ενώ αγωνιζόταν. Οι αγώνες είναι και πολιτική, βασικά πάντα ήταν, και κρατώ τις επιφυλάξεις μου για το μέλλον, δεδομένου ότι το 2019 θα έχουμε νέα μηχανικά σύνολα και αναβίωση(;) της Class One.

Bonus video: To DTM αποχαιρετά κι ευχαριστεί τον Timo Scheider.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ατύχημα στο NASCAR, τούμπαρε 10 φορές

Στο σαββατιάτικο αγώνα του NASCAR της σειράς Cup Series, ο Ryan Preece -οδηγός της ομάδας Stewart-Haas Racing- είχε μια επαφή με ένα προπορευόμενο αγωνιστικό,...

Το Netflix ετοιμάζει Drive to Survive για το NASCAR

Μετά την εξαιρετική εμπορική επιτυχία του Drive to Survive και την άνθηση της F1 στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το Netflix ετοιμάζει...