Ο πρώην CEO της VW, o Martin Winterkorn, αναγκάστηκε να παραιτηθεί λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση του Dieselgate και πλέον απολαμβάνει σύνταξη ύψους €3.100 ημερησίως.

Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διεξάγουν οι γερμανικές αρχές, ο Winterkorn δήλωσε πως δεν γνώριζε τίποτα για το παράνομο λογισμικό, ενώ πρόσθεσε πως:

Και εγώ ψάχνω ικανοποιητικές απαντήσεις. Ότι έγινε κάνει τους ανθρώπους έξω φρενών, ανάμεσα σε αυτούς είμαι και εγώ.

Είναι ακατανόητο γιατί δεν ενημερώθηκα ποτέ έγκαιρα και με σαφήνεια.

Είμαι βαθιά αναστατωμένος επειδή απογοητεύσαμε εκατομμύρια των πελατών μας. Γι’αυτό ζητώ συγνώμη.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συμφώνησε με την VW ώστε η δεύτερη να πληρώσει πρόστιμο 4,3 δισ. δολάρια, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό ποσό που θα πληρώσει σε πρόστιμα και σε αποζημιώσεις στις ΗΠΑ στα 22 δισ. δολάρια, ενώ απήγγειλε κατηγορίες σε 6 υψηλόβαθμα στελέχη της, κάτι που οδήγησε στην VW να συμβουλεύει τα στελέχη της, να αποφεύγουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ.

 • Mika

  H τρελλιτσα παει συννεφο!!!

 • hellboy

  πρεπει να ντρεπετε που βγαινει και δηλωνει τετοια πραγματα…. παρε την ευθηνη ρε…. τι εισαι παιδακι 3χρονο????? ντροπη σου.

 • ΝΙΑΝ

  Είναι απαράδεκτο, να υπάρχει επίσημο συγνώμη για την παρανομία της εταιρείας και το δικό μας Υπουργείο δικαιοσύνης να μην κάνει τίποτα. Πρέπει ή δεν πρέπει όλοι οι ιδιοκτήτες Έλληνες αυτών των οχημάτων να νιώθουν το λίγότερο Μ@Λ@…ς!!
  Τόσο πια, υπόδουλοι !!!! Και καλά το υπουργείο δεν κάνει τίποτα, Οι ιδιοκτήτες τι κάνουν ?????

  • morbid

   Τον Κινέζο και αυτοί;;;;;

  • Αλεξικέραυνος Αλεξικέραυνος

   Δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου. Της εισαγγελικής αρχής ίσως.
   Αλλά πρωτίστως το έννομο συμφέρον το έχουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες να αναζητήσουν αποζημιώσεις, αν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν υποστεί κάποια ζημία.