Η Rolls-Royce Holdings Plc πληρώνει €778 εκατ. λόγω έρευνας για διαφθορά

Σχετικά άρθρα

Όπως ανακοίνωσε η Rolls-Royce Holdings Plc, η εταιρία που κατασκευάζει κινητήρες για αεροσκάφη και πλοία και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την Rolls-Royce Motor Cars, ανακοίνωσε πως κατέληξε σε διακανονισμό με τις αμερικανικές, βρετανικές και άλλες εθνικές αρχές, προκειμένου να δώσει τέλος σε μια μακρόχρονη έρευνα για διαφθορά.

Συγκεκριμένα, η Rolls-Royce Holdings Plc -ο μεγαλύτερος προμηθευτής κινητήρων της Boeing και της Airbus- γνωστοποίησε ότι θα πληρώσει περίπου 671 εκατ. στερλίνες (778 εκατ. ευρώ) στη βρετανική, την αμερικανική και τη βραζιλιάνικη κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η βρετανική εταιρία αεροδιαστημικής παραδέχεται την ενοχή της σε κάποιες από τις επιχειρηματικές της συναλλαγές στο εξωτερικό. Η βρετανική υπηρεσία Serious Fraud Office, η οποία αναλαμβάνει έρευνες που έχουν να κάνουν με τη διαφθορά, άρχισε να εξετάζει την υποτιθέμενη αδικοπραγία το 2012, ενώ άνοιξε επίσημη έρευνα την επόμενη χρονιά. Οι αμερικανικές και άλλες αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές άρχισαν τότε να συμμετέχουν στην έρευνα.

Η αρχική έρευνα εστιάζει στις επιχειρηματικές συναλλαγές της Rolls-Royce Holdings Plc, στην Κίνα και την Ινδονησία. Η εταιρία διευκρίνισε τη Δευτέρα ότι η υπόθεσή της σχετίζεται με «μεσάζοντες σε μια σειρά αγορές του εξωτερικού». Από εκεί και πέρα, οι κατηγορίες για αδικοπραγία εξαπλώθηκαν στη Βραζιλία, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας κατά της διαφθοράς σε αυτή τη χώρα.

Η μεγαλύτερη πληρωμή θα γίνει προς τη βρετανική κυβέρνηση και θα είναι συνολικά 497 εκατ. στερλίνες συν τους τόκους και μια πληρωμή για να καλυφθούν τα σχετικά κόστη. Το πρόστιμο θα καταβληθεί σταδιακά σε περίοδο πέντε χρόνων, ενώ οι πληρωμές που θα γίνουν τα πρώτα τρία χρόνια θα πρέπει να είναι συνολικά 293 εκατ. στερλίνες. Στις ΗΠΑ το πρόστιμο φτάνει τα 170 εκατ. δολάρια, ενώ στη Βραζιλία τα 25 εκατ. δολάρια.

Η Rolls-Royce Holdings Plc, έχει εργατικό δυναμικό άνω των 50.000 υπαλλήλων παγκοσμίως, ενώ το 2015 κατέγραψε έσοδα 17 δισ. δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χάνουν 6.000 δολάρια από κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλούν

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει πολλά δισ. δολάρια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών...

ΗΠΑ: Νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ οριστικοποίησε τους νέους πιο αυστηρούς κανόνες εκπομπών, που στοχεύουν ώστε έως το 2032 οι μέσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου να...
Autoblog.gr