Eξατομίκευση και νέοι αισθητήρες για τα μελλοντικά ελαστικά της Pirelli

Σχετικά άρθρα

Στην έκθεση της Γενεύης η Pirelli παρουσίασε δύο νέες καινοτομίες που θα διακρίνουν τα ελαστικά της στο μέλλον.

Η πρώτη αφορά στην εξατομίκευση του εκάστοτε σετ ελαστικών Pirelli P Zero ή Sottozero όπου θα προσαρμόζονται στις απαιτήσεις των πελατών οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα επιλογής του χρώματος που θα είναι βαμμένα τα ελαστικά τους.

Τα χρώματα επιλογής θα είναι μεταξύ κόκκινου, κίτρινου, άσπρο και ασημί με τους μηχανικούς της Pirelli να εξελίσσουν ένα καινοτόμο σύστημα προστασίας του χρώματος των ελαστικών κάνοντας χρήση υλικών τα οποία λειτουργούν ως φραγμός και αποτρέπουν την φθορά του χρώματος από την καθημερινή χρήση.

Τα ελαστικά προορίζονται για χρήση σε supercar’s και hypercar’s γι αυτό και είναι διαθέσιμα για ζάντες 19 ιντσών και άνω, ωστόσο θα ακολουθήσουν εκδόσεις και για συμβατικά αυτοκίνητα.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε το Pirelli Connesso. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που κάνει χρήση ενός ενσωματωμένου αισθητήρα εντός των P Zero και Sottozero ο οποίος αναλαμβάνει την μετάδοση πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση του καθενός από τα τέσσερα ελαστικά.

Συγκεκριμένα ο αισθητήρας παίρνει δεδομένα που αφορούν την πίεση, την θερμοκρασία, το φορτίο που υφίσταται και την φθορά που έχει υποστεί το ελαστικό, τα μεταφέρει σε μια μονάδα ελέγχου και στο  Cloud της Pirelli και από εκεί στην εφαρμογή της εταιρείας, τροφοδοτώντας το smartphone του οδηγού με τις απαραίτητες πληροφορίες, δίνοντας παράλληλα προειδοποιητικά μηνύματα για τυχόν απώλεια πίεσης σε κάποιο ελαστικό, για υπερβολική φθορά της γόμας αλλά και πότε θα πρέπει να γίνει η μετάβαση από χειμερινά σε θερινά ελαστικά και αντίστροφα.

Η λειτουργία του Pirelli Connesso μπορεί να γίνει είτε όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση είτε σε ακινησία, με το λανσάρισμα του να γίνεται το ερχόμενο καλοκαίρι στην Αμερική και αργότερα να ακολουθεί η κυκλοφορία του σε Ευρώπη και Ασία.

ΠηγήPirelli

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φθείρουν γρηγορότερα τα ελαστικά τους

Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρατηρούν πως τα ελαστικά τους φθείρονται γρηγορότερα συγκριτικά με τα ελαστικά σε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, σύμφωνα με πρόσφατη...