Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Uber

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζονται οι αναταραχές στην Uber μιας και ο πρόεδρός της Jeff Jones, έπειτα μόλις από έξι μήνες θητείας, ανακοίνωσε την παραίτησή του. Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά γεγονότων, σκανδάλων και αναταράξεων που τους τελευταίους μήνες έχουν πλήξει σημαντικά την φήμη της αμερικάνικής εταιρίας.

Ο Jones είναι ειδικός στο μάρκετινγκ και ανέλαβε την θέση του προέδρου της Uber για να βοηθήσει την εταιρεία να φτιάξει μια πιο καλή δημόσια εικόνα. Όμως, του τελευταίους μήνες η εικόνα της εταιρείας έχει δεχθεί πολλά πλήγματα.

Τον προηγούμενο μήνα μια πρώην υπάλληλος της εταιρίας κατήγγειλε δημόσια στο διαδίκτυο ότι στον χώρο εργασίας της τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ήταν συνηθισμένα και δεν υπήρχε καμία τιμωρία για αυτά. Μετά από αυτές τις καταγγελίες ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα στην εταιρεία από την πρώην γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ, Eric Holder. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε ένα video που έδειχνε τον επικεφαλής της Uber Travis Kalanick να επιτίθεται λεκτικά εναντίον ενός οδηγού της Uber που παραπονιόταν για τις μειώσεις των αμοιβών στις οποίες είχε προχωρήσει η εταιρεία. Στη συνέχεια ο Kalanick ζήτησε δημόσια συγνώμη.

Μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο, ο Kalanick είχε αναφέρει ότι θα ψάξει για βοήθεια στην ηγεσία της εταιρείας του και σχεδίαζε να προσλάβει έναν γενικό διευθυντή. Σύμφωνα όμως με πηγές, το σχέδιο αυτό θεωρήθηκε εντός της εταιρείας ως υποβιβασμός του Jones, ο οποίος προσελήφθη μόλις πέρυσι.

Λίγες εβδομάδες μετά, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιούσε ένα μυστικό λογισμικό, ενώ η Google μήνυσε την Uber υποστηρίζοντας πως η αυτόνομη τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι κλεμμένη από αυτή, ενώ τέλος, τα αυτόνομα αυτοκίνητα της αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Ο Jones σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν μπορεί να συνεχίσει ως πρόεδρος μιας εταιρείας με την οποία είναι “ασύμβατος”. Συγκεκριμένα είπε:

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι οι αντιλήψεις και η προσέγγιση της ηγεσίας που καθοδηγούν την καριέρα μου έως σήμερα είναι ασύμφωνες με ότι είδα και βίωσα στην Uber και δεν μπορώ να παραμείνω πρόεδρος της, Εύχομαι καλή συνέχεια στους χιλιάδες φανταστικούς ανθρώπους της εταιρείας.

Με e-mail του ο Kalanick αναφέρει πως:

Ο Jones είχε σημαντικό αντίκτυπο στην εταιρεία κατά τη διάρκεια της εξάμηνης παραμονής του. Όταν ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας να προσλάβουμε COO, o Jeff κατέληξε στη δύσκολη απόφαση να αποχωρήσει, καθώς δεν έβλεπε μέλλον στην Uber.

Μάλιστα, οι αλλεπάλληλες διαμάχες εντός της εταιρείας, δεν συμφωνούσαν με όσα είχε υπογράψει ο Jones όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του επικεφαλής μάρκετινγκ της Target Corp . Κατά τη σύντομη παραμονή του στην προεδρία, η Uber υπέστη αρκετά πλήγματα κανένα όμως από αυτά δεν οφειλόταν σε εκείνον. Υπενθυμίζεται ότι από την Uber είχε αποχωρήσει πρόσφατα και ο αντιπρόεδρος, Brian McClendon, ο οποίος ενημέρωσε ότι αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του το Κάνσας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nio λανσάρει την μπαταρία ημι-στερεής κατάστασης 150 kWh στην Κίνα

Όπως είχε προαναγγείλει πριν δύο χρόνια, η Nio θα ξεκινήσει από 1η Ιουνίου την εμπορική διάθεση στην αγορά Κίνα μιας ολοκαίνουριας μπαταρίας ημι-στερεής κατάστασης. Αυτή...

Η Κίνα επενδύει στην Ουγγαρία

Σε προπύργιο" της Κίνας στην Ε.Ε. μετατρέπεται η Ουγγαρία, με την κυβέρνηση Όρμπαν να διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία το "άνοιγμα προς ανατολάς", παρά τις...

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...