Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από την Uber, με την εταιρία να δηλώνει πως ο Sherif Marakby, αντιπρόεδρος του παγκόσμιου προγράμματος αυτοκινήτων, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα αυτόνομων αυτοκινήτων της εταιρίας, έχει αποχωρήσει από την Uber. Ο Marakby εντάχθηκε στην Uber μόλις τον περασμένο Απρίλιο αφήνοντας την Ford μετά από 25 χρόνια. Η Uber δεν δήλωσε τον λόγο αποχώρησης του Marakby.

Επίσης παρελθόν από την Uber αποτελεί και η Ρέιτσελ Γουέτστον, η οποία υπέβαλε την παραίτησή της μετά τη διετή παραμονή της στη θέση της συμβούλου επικοινωνίας της εταιρείας. Η ίδια ήταν υπεύθυνη για την προώθηση του δικτύου της εταιρείας παγκοσμίως, ενώ αποτελούσε μέρος της ομάδας δημοσίων σχέσεων της Uber, η οποία τον τελευταίο καιρό ήρθε αντιμέτωπη με σειρά κρίσεων που αμαύρωσαν την εικόνα της.

Η αποχώρησή των παραπάνω στελεχών από το δυναμικό της διαδικτυακής πλατφόρμας, έρχεται ύστερα από σειρά σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί η εταιρεία το τελευταίο διάστημα. Αρχικά, σφοδρές αντιδράσεις είχε προκαλέσει η ένταξη του διευθύνοντος συμβούλου Τράβις Καλάνικ στο οικονομικό γνωμοδοτικό συμβούλιο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Λόγω αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης, πολλοί χρήστες των social media διέγραψαν την εφαρμογή από τα κινητά τους, προτρέποντας, μέσω του hashtag #DeleteUber, και άλλους χρήστες να ενεργήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας υπεύθυνος για την ανάπτυξη του λογισμικού της υπηρεσίας, Αμιτ Σίνγκαλ, παραιτήθηκε λίγο μετά την πρόσληψή του στην εταιρεία λόγω της εμπλοκής του σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης όταν εργαζόταν στην Google. Λίγες ημέρες όμως μετά υπέβαλε την παραίτησή του και ο αντιπρόεδρος ανάπτυξης της εταιρείας, Εντ Μπέικερ. Ωστόσο, ισχυρό πλήγμα δέχτηκε η εταιρεία μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου της Uber νωρίτερα τον προηγούμενο μήνα, ο οποίος μάλιστα είχε κατακρίνει την κουλτούρα της εταιρείας. Ο ίδιος είχε επισημάνει ότι αδυνατεί να συνεχίσει ως πρόεδρος μιας επιχείρησης με την οποία ήταν «ασύμβατος». Ο CEO της Uber σε ανακοίνωσή του δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημαντική συμβολή της πρώην συνεργάτιδός του Ρέιτσελ Γουέτστον στην ανάδειξη της εταιρείας.

Λίγες εβδομάδες πριν, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιούσε ένα μυστικό λογισμικό, ενώ η Google μήνυσε την Uber υποστηρίζοντας πως η αυτόνομη τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι κλεμμένη από αυτή, ενώ τέλος, τα αυτόνομα αυτοκίνητα της αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.