Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Waymo, την εταιρία της Google που ασχολείται με το αυτόνομο πρόγραμμα και την Uber. Με την Uber να δηλώνει πως η αυτόνομη τεχνολογία της είναι “θεμελιωδώς διαφορετική” από αυτή της Google και πως δεν έχει επωφεληθεί από τα αρχεία που έχει κλέψει ο Levandowski από την Google, συμπληρώνοντας πως δεν κατέχει, ούτε έχει χρησιμοποιήσει τα αρχεία αυτά, η Waymo κατηγορεί την Uber πως έκρυψε μια συσκευή LiDAR που βασίζεται στη τεχνολογία της.

Η Google κατηγορεί τον Anthony Levandowski ο οποίος σύμφωνα με τον κολοσσό του διαδικτύου, της έκλεψε 14.000 απόρρητα αρχεία του αυτόνομου προγράμματος οδήγησης της και στη συνέχεια ίδρυσε την δική του εταιρία, την Ottο, την οποία εξαγόρασε η Uber για 680 εκατ. δολάρια, με την Google να κατηγορεί και την τελευταία πως καταχράστηκε τα δικά της απόρρητα αρχεία, προκειμένου να εξελίξει το αυτόνομο πρόγραμμα οδήγησης της.

Σύμφωνα με την Google, ένας μηχανικός της Uber αναγκάστηκε να παραδεχτεί την ύπαρξη μιας συσκευής LiDAR που βασίζεται στη τεχνολογία της, αλλά η Uber αρνείται την ύπαρξή της, λέγοντας πως η συσκευή που αναφέρεται η Google είναι ένα πρωτότυπο που ποτέ δεν πέρασε στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης και πως φυσικά δεν χρησιμοποιεί την τεχνολογία του κολοσσού του διαδικτύου.