Η General Motors ανακοίνωσε πως κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, είδε τα καθαρά της κέρδη να αυξάνονται κατά 33,5%, φτάνοντας τα 2,6 δισ. ευρώ. Είναι το καλύτερο πρώτο τρίμηνο που έχει σημειώσει ιστορικά η GM, στο οποίο είχε λειτουργικά κέρδη 1,7 δολάρια ανά μετοχή στο τρίμηνο σε βάση πωλήσεων, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών που εκτιμούσαν ότι θα κυμανθούν στο 1,47 δολάρια.

Επιπλέον, τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 11% στα 41,2 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν 40,3 δισ. δολάρια, καθώς η GM πραγματοποίησε άνοδο τόσο στις πωλήσεις όσο και στην τιμολόγηση στα φορτηγά της και τα οχήματα SUV στη Βόρεια Αμερική,

Η GM συνεχίζει να επωφελείται από την έντονη ζήτηση για φορτηγά και SUV, η οποία τονώνεται και από τις σταθερά χαμηλές τιμές της καυσίμων και τη γενικότερα σταθερή οικονομική ανάπτυξη. Παράλληλα, τα κέρδη από την Κίνα παρέμειναν σταθερά καθώς οι πωλήσεις της βελτιώθηκαν έπειτα από τη «μουδιασμένη» έναρξη του έτους που είχε.

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητά μας να πραγματοποιήσουμε κέρδη και να θεμελιώσουμε την ισχυρή κερδοφορία της εταιρείας,

δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της GM, Mary Barra.

H Honda από τη μεριά της προβλέπει πως για το τρέχον οικονομικό έτος, τα λειτουργικά της κέρδη θα μειωθούν κατά 16%. Παρότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία προβλέπει υψηλότερες πωλήσεις αυτοκινήτων, το ισχυρότερο γιεν και το κόστος έρευνας και ανάπτυξης, είναι οι κυριότερες αιτίες για την πτώση των κερδών.