Ρομπότ-μπαριέρες ρυθμίζουν λωρίδα κυκλοφορίας στη Κίνα

Σχετικά άρθρα

Η πόλη Σεντζέν της Κίνας είναι μια από τις χειρότερες πόλεις του κόσμου σε ότι αφορά τη κυκλοφοριακή συμφόρηση και οι αρχές της πόλης, δοκίμασαν τις προηγούμενες ημέρες κινητές μπαριέρες-ρομπότ που ρυθμίζουν την κίνηση σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία ανάλογα με τις ώρες αιχμής.

Τα ειδικά ρομπότ, που χειρίζονται αξιωματικοί της τροχαίας, ρυθμίζουν τις λωρίδες του κεντρικότερου δρόμου ταχείας κυκλοφορίας της πόλης, μιας και μετακινούνται πάνω στην άσφαλτο, αυξομειώνοντας τον αριθμό των λωρίδων ανά κατεύθυνση. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας Γουάνγκ Λε, το σύστημα που λειτούργησε πιλοτικά, έχει ήδη αποδώσει, επιτυγχάνοντας κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Με τη χρήση των συγκεκριμένων ρομπότ, δεν απαιτείται πλέον η φυσική παρουσία των τροχονόμων για αρκετές ώρες το πρωί και το απόγευμα, όταν εντείνονται τα προβλήματα κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ώρες αιχμής μειώθηκαν κατά 60 λεπτά κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών.

[Ευχαριστώ όλους για το tip]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...