Στο φετινό Villa D’este στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, εκτός από αυτό το Audi Sport Quattro θα βγει στο σφυρί από τον οίκο RM Sotheby’s και μια Lancia Delta S4 Stradale, η έκδοση της αγωνιστικής S4 προκειμένου να πάρει homologation για το Group B.

Η Lancia Delta S4 Stradale, συλλεκτικό κομμάτι πια, μιας και κατασκευάστηκαν μόλις 200 από αυτές, δεν έχει απολύτως καμία ομοιότητα με το αυτοκίνητο παραγωγής. Στο κέντρο ο κινητήρας 1,8-λίτρων με turbocharger και supercharger, αποδίδει 250 ίππους στις 6.750 σ.α.λ, βρίσκεται σε κάθετη διάταξη και συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, που στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Το σασί είναι σωληνοειδής κατασκευή χωροδικτυώματος και μοιάζει πολύ με την 037. Χαρακτηριστικά του είναι τα μεγάλα διπλά ψαλίδια εμπρός και διπλή ανάρτηση πίσω (δυο αμορτισέρ σε κάθε πλευρά, με ένα μόνο ελατήριο για κάθε δύο από αυτά). Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο, εν αντιθέσει με αυτό από ανθρακονήματα της αγωνιστικής έκδοσης, από fiberglass και συνολικά το αυτοκίνητο ζυγίζει λιγότερο από 1.200 κιλά.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι παραγωγής 1985 και έχει διανύσει μόλις 1.565 χιλιόμετρα. Είναι βαμμένο σε μεταλλικό κόκκινο χρώμα, έχει μπεζ Alcantara εσωτερικό και πινακίδες έβγαλε για πρώτη φορά το 1989. Συνοδεύεται από όλα τα έγγραφα γνησιότητας και ο οίκος δημοπρασιών πιστεύει πως θα πιάσει τιμή μεταξύ €450.000 και €550.000.