Πριν περίπου ένα μήνα, και μη έχοντας συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ο Billy Monger είχε ένα φρικτό ατύχημα σε αγώνα του βρετανικού πρωταθλήματος Formula 4 στο Donington Park, με αποτέλεσμα δυστυχώς να χάσει και τα δύο του πόδια, από τα γόνατα και κάτω, καθώς παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν για να σωθούν τα άκρα, οι γιατροί του νοσοκομείου στο Nottingham αναγκάστηκαν να προβούν στον ακρωτηριασμό, λόγω της βλάβης που υπέστησαν από το ατύχημα.

Η crowdfunding κοινότητα έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της, μιας και δημιουργήθηκε μια καμπάνια από την ομάδα (JHR Developments) και την οικογένεια του άτυχου νεαρού. H ανταπόκριση ήταν κάτι παραπάνω από τεράστια, καθώς μαζεύτηκε πάνω από 1 εκατ. δολάρια, με πολλούς οδηγούς της F1 (και όχι μόνο) να δίνουν το παράδειγμα. Επιπλέον, στον περασμένο αγώνα της F1 στο Sochi της Ρωσίας, όλες οι ομάδες είχαν στα μονοθέσια τους το hashtag #BillyWhizz (από το παρατσούκλι του Monger), δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την στήριξη στο πρόσωπο του.

Ο Monger βγήκε από το νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή, αφού πέρασε τις περασμένες τρεις εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου των γενεθλίων του, μέσα σε αυτό, και σε video που ετοίμασε το BBC ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για τις ευχές του, και την συγκέντρωση των χρημάτων, ώστε να αντιμετωπίσει τα τραύματα του, και δήλωσε:

Όλη αυτή η υποστήριξη, απλά με κάνει πιο αφοσιωμένο να γυρίσω στο μονοθέσιο και να τρέξω ξανά. Αυτός είναι ο σκοπός.

Ο Steven Hunter, επικεφαλής της ομάδας του Monger (JHR Developments), είναι ακόμα πιο σίγουρος ότι μπορούν να κάνουν τον Monger να επιστρέψει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, λέγοντας στο ESPN:

Το πρώτο κομμάτι ήταν το πιο τραυματικό πράγμα που έχει περάσει ο καθένας μας, τελεία. Με τη βοήθεια όλων, γίνονται άλματα. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις την υποστήριξη που είχε, όχι μόνο στο νοσοκομείο αλλά και σε όλο το κοινό, στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, στις μαμάδες και στους μπαμπάδες παντού. Στους αγώνες λειτουργείς τόσο με τα χέρια, όσο και με το κεφάλι, καθώς και με τα πόδια. Μπορείς πάντα να συνεχίσεις χάνοντας κάποιο μέρος αυτού.

Είναι ένας πολύ αποφασισμένος νεαρός άνδρας με στόχο, και στο τέλος της ημέρας ο στόχος είναι ακόμα εκεί για να επιτευχθεί, και είμαι βέβαιος ότι θα είναι.

Ευτυχώς, γνωρίζουμε αρκετούς ακρωτηριασμένους που έχουν επιτυχημένες αγωνιστικές σταδιοδρομίες, και ακόμα αγωνίζονται στις 24 ώρες του Le Mans. Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος. Ο νέος Alex Zanardi μόλις είναι γεγονός.