Σε ένα από τα πλουσιότερα μέρη του κόσμου μεταφέρεται η Formula 1, για τον πιο λαμπερό αγώνα του πρωταθλήματος. Το Μόντε Κάρλο του Μονακό έχει σταθερή παρουσία στο καλεντάρι από το 1955, συγκεντρώνοντας πάντα τα βλέμματα εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, όχι κυρίως για το θέαμα που προσφέρει, αλλά γιατί είναι ουσιαστικά ένας ξεχωριστός αγώνας.

Η χάραξη της «πίστας» είναι η πιο αργή στο πρωτάθλημα, γι’ αυτό το λόγο η απόσταση του αγώνα δεν είναι 305+ χιλιόμετρα όπως συμβαίνει σε όλες τις πίστες, αλλά 260 χιλιόμετρα, για τα οποία πρέπει να γίνουν 78 γύροι. Για ένα ακόμα Grand Prix, περιμένουμε μάχη μεταξύ των Mercedes και Ferrari, με την ιταλική ομάδα να έχει ένα θεωρητικό πλεονέκτημα λόγω του κατά 16,6 εκατοστών μικρότερου μεταξονίου, γεγονός που δεν ανησυχεί τους Γερμανούς.

Η ομάδα του Maranello έχει να κερδίσει από το 2001, με τη Mercedes να παίρνει τη νίκη στους 4 τελευταίους αγώνες. Ο πολυνίκης στο Μονακό δεν είναι άλλος από τον Ayrton Senna, που έχει δικαιωματικά το προσωνύμιο «King of Monaco», με 6 νίκες, μία περισσότερη από τους Graham Hill και Michael Schumacher.

Μία είναι η ζώνη του DRS, η οποία βρίσκεται στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, με το σημείο ανίχνευσης της απόστασης των μονοθεσίων να βρίσκεται στη στροφή 17. Η Pirelli διέθεσε φυσικά τις μαλακότερες γόμες, δηλαδή την υπέρ-μαλακή, την πολύ μαλακή και τη μαλακή, με τους οδηγούς να κάνουν για πρώτη φορά φέτος τις επιλογές τους.

Πριν από τον κυριακάτικο αγώνα, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης του ISIS στο Manchester, όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.

1Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το GP του Μονακό

2Η μάχη του Perez με τους Button, Alonso και η επαφή με τον Raikkonen, το 2013

3Η νίκη του Button, το 2009

4Ένας γύρος με τον Hamilton, το 2011