Άκουσε τον 3,8-λίτρων κινητήρα της Porsche 911 GT2 RS

Σχετικά άρθρα

Με τον Andreas Preuninger, επικεφαλής του GT τμήματος της Porsche να αποκαλύπτει πριν από μερικές ημέρες πως η νέα γενιά της 911 GT2 RS θα φορά τον 3,8-λίτρων boxer κινητήρα, ήρθε η ώρα να ακούσουμε τον κινητήρα να μαρσάρει αλλά και να επιταχύνει από στάση.

Ο biturbo κινητήρας της 911 GT2 RS θα φορά μεγαλύτερα turbo που θα σηκώνουν περισσότερη πίεση, νέα ελαφριά εξάτμιση και θα αποδίδει 650 με 700 άλογα με 750 Nm ροπής, διαθέτοντας και σύστημα ψεκασμού νερού για καλύτερη ψύξη και βελτιωμένη απόδοση, παρόμοιο με αυτό της BMW M4 GTS. Το σύστημα θα έχει ντεπόζιτο χωρητικότητας 5 λίτρων, που θα αδειάζει μετά από τρεις γρήγορους γύρους στο ‘Ring και έτσι ο οδηγός θα πρέπει να το ξαναγεμίσει νερό.

Το μοντέλο θα ζυγίζει λιγότερο από 1.500 κιλά, αρκετά πιο λίγα από τα 1.675 κιλά της 911 Turbo S, με το αυτοκίνητο να φημολογείται πως θα μπορεί να σημειώνει χρόνο στο Nurburgring κοντά στα 7 λεπτά. Στη μείωση του βάρους θα συμβάλει και το γεγονός πως τα τζάμια θα είναι κατασκευασμένα από Gorilla Glass.

Η γερμανική εταιρία θα προσφέρει αρκετό πρόσθετο εξοπλισμό στην 911 GT2 RS, ανάμεσά τους και το Weissach πακέτο που θα μειώνει το βάρος ακόμη 30 κιλά, όπως συμβαίνει και στην 918 Spyder. Το πακέτο θα περιλαμβάνει ζάντες από μαγνήσιο (-12 κιλά), roll cage από τιτάνιο (-7 κιλά), carbon οροφή, ενώ θα δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να αφαιρέσει το σύστημα κλιματισμού και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το μοντέλο θα προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο PDK κιβώτιο και όχι με χειροκίνητο, με την κίνηση να περνά στον πίσω άξονα μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού.

Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 9 δευτερόλεπτα, ενώ θα έχει τελική ταχύτητα 340+ χλμ/ώρα. Η παρουσίασή της νέας 911 GT2 RS θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Δες το εργοστάσιο της Xiaomi να παράγει ένα SU7 κάθε 76 δευτ.

Στα τέλη του περασμένου έτους η Xiaomi εισήλθε στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσιάζοντας το SU7. Οι παραγγελίες αυτού άνοιξαν πριν περίπου δύο εβδομάδες, με...