Παραιτήθηκε ο CEO της Opel

Σχετικά άρθρα

Ο διευθύνων σύμβουλος τη Opel, δρ. Karl-Thomas Neumann, υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του, όπως ανέφεραν τα χθεσινά δημοσιεύματα, με την γερμανική εταιρία να τον αντικαθιστά με τον Michael Lohscheller. Ο τελευταίος κατείχε από το 2012 την θέση του υπευθύνου για τα οικονομικά (CFO) της Opel, με την εταιρία να περιγράφει την κίνηση ως μια “ομαλή διαχειριστική μετάβαση”, λέγοντας ότι ο Lohscheller θα αναλάβει την ανάπτυξη του στρατηγικού σχεδίου για την Opel. Ο Lohscheller αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντά του από σήμερα.

Με την σειρά του, ο Neumann τόνισε:

Ήταν μια δύσκολη προσωπική απόφαση να μην συνεχίσω με την ομάδα της Opel/Vauxhall, όταν μεταβεί στο PSA Groupe. Είμαι περήφανος για την ομάδα, για όλα όσα έχουμε επιτύχει μέχρι στιγμής, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η μετάβαση στο PSA θα καταστήσει την Opel/Vauxhall μια ακόμα ισχυρότερη και πιο επιτυχημένη εταιρεία στο μέλλον. Έχω δεσμευτεί να ολοκληρώσω αυτή τη μετάβαση και μετά θα χρειαστώ κάποιο χρόνο προκειμένου να αποφασίσω τις επόμενες κινήσεις μου.

Ο Neumann θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της Opel μέχρι να οριστικοποιηθεί η εξαγορά από την PSA, κάτι που αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι. Παραμένει άγνωστο το τι θα κάνει μετά, με το Reuters να αναφέρει ότι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να τον εντάξει στο δυναμικό του, το VW Group ώστε να αντικαταστήσει τον CEO της Audi, Rupert Stadler.

Ο Neumann πριν αναλάβει την ύψιστη θέση στην Opel, είχε διατελέσει CEO και αντιπρόεδρος του Volkswagen Group στην Κίνα, από το 2010 μέχρι το 2012.

Ο Dan Ammann, Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου της Opel και Προέδρος της General Motors δήλωσε:

Σημειώσαμε τρομερή πρόοδο στην ανάκαμψη της Opel/Vauxhall υπό την ηγεσία του Karl-Thomas. Τον ευχαριστούμε για τη σημαντική συμβολή του στην Opel/Vauxhall και τη GM τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Dr. Wolfgang Schäfer-Klug, Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου της Adam Opel GmbH και Επικεφαλής Γενικού Συμβουλίου Εργαζομένων δήλωσε:

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Εποπτικό Συμβούλιο σέβονται την απόβαση του Dr. Neumann. Έχει καταφέρει να ξανακερδίσει την αναγνώριση για την Opel, να βελτιώσει την εικόνα της μάρκας και να ενισχύσει την δημοτικότητά της, σε συνδυασμό με ανταγωνιστικά, εξαιρετικά μοντέλα. Υποστηρίζουμε ρητά την απόφαση διορισμού του σημερινού CFO και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Michael Lohscheller ως νέου CEO.

Ο Michael Lohscheller δήλωσε:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Εποπτικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη του. Θα παραμείνουμε στην τρέχουσα πορεία μας και θα συνεχίσουμε να αποκτούμε δύναμη ως μέλος του Groupe PSA. Μετά την αναμενόμενη ολοκλήρωση της μετάβασης, θα αναδυθεί ένας νέος Ευρωπαίος πρωταθλητής. Ανυπομονώ για τα νέα μου καθήκοντα και τη συνεργασία με τη διοικητική ομάδα για την υλοποίηση ενός επιτυχημένου μελλοντικού σχεδίου που θα ωφελήσει τους 38.000 εργαζόμενους και τους μετόχους της Opel/Vauxhall.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

To Opel Frontera επιστρέφει

Η Opel ανακοίνωσε την επιστροφή του Frontera στη γκάμα της, με το ολοκαίνουργιο SUV να παρουσιάζεται εντός του 2024. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία,...
Autoblog.gr