Η Continental συνεργάζεται με την BMW για την ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Η Continental ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με την BMW, την Delphi Automotive, την Intel και την Mobileye προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού μια πλατφόρμα αυτόνομων οχημάτων που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι εταιρίες, εκτός από την τεχνογνωσία, θα μοιραστούν και εξαιρετικά υψηλό κόστος του project, με την Delphi να λειτουργεί ως ο ολοκληρωτής του project, διασφαλίζοντας με τον τρόπο της πως σύστημα που αναπτύσσει η ομάδα, θα φτάσει γρήγορα σε πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, ενώ η Continental θα αναλάβει και αυτή βασικό ρόλο στην εμπορευματοποίηση της νέας πλατφόρμας, η οποία πρόκειται να πουληθεί και σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν από τις επόμενες κιόλας εβδομάδες, με την Mobileye, που εξαγοράστηκε από την Intel για 15,3 δισ. δολάρια μέσα στο έτος, να πιέζει τους παραδοσιακούς κατασκευαστές αυτοκινήτων να συνεργαστούν στενότερα για να επιταχύνουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτό-οδηγούμενων οχημάτων και να αποτρέψουν τον ανταγωνισμό από πλευράς Google. Η BMW θέλει το πρώτο της αυτόνομο αυτοκίνητο να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021.

ΠηγήContinental

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr