Παραιτήθηκε ο CEO της Uber

Σχετικά άρθρα

O Travis Kalanick έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος, υποβάλλοντας την παραίτησή του από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Uber, μετά από πιέσεις που δέχτηκε από τους επενδυτές της εταιρίας και ύστερα από έρευνα που είχε διεξαχθεί εντός της Uber σχετικά με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Ωστόσο, θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα ο Kalanick είχε ανακοινώσει ότι θα έπαιρνε άδεια αορίστου χρόνου, μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας του. Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι The New York Times, πέντε από τους μεγαλύτερους επενδυτές της Uber ζήτησαν με επιστολή τους την άμεση παραίτηση του Kalanick.

Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Αγαπώ την Uber περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στη ζωή μου δέχτηκα το αίτημα των επενδυτών να αποχωρήσω ώστε η Uber να συνεχίσει να προχωρήσει μπροστά.

Η εταιρία από τη πλευρά της, μέσω εκπροσώπου της δήλωσε:

Ο Travis έβαζε πάντα πρώτη την Uber. Πρόκειται για μια γενναία απόφαση και ένα σημάδι της αφοσίωσης και της αγάπης του για την Uber.

Με την αποχώρησή του, θα πάρει τον χρόνο που χρειάζεται για να ξεπεράσει την προσωπική του τραγωδία, ενώ παράλληλα δίνει χώρο στην εταιρεία να αγκαλιάσει πλήρως αυτό το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην ιστορία της Uber. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί του στο διοικητικό συμβούλιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...