Η Bosch, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής εξαρτημάτων αυτοκινήτων ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής τσιπ αυτόνομης τεχνολογίας. Το ύψος της επένδυσης φτάνει το 1 δισ. ευρώ και είναι η είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση της εταιρίας στην ιστορία της, καθώς η γερμανική εταιρία προετοιμάζεται για την άνοδο της ζήτησης για εξαρτήματα που χρειάζονται σε αυτοοδηγούμενα οχήματα.

Όπως ανέφερε η μεγαλύτερη προμηθεύτρια εξαρτημάτων αυτοκινήτων στον κόσμο η εργοστασιακή μονάδα στη Δρέσδη της Γερμανίας θα αρχίσει να παράγει τσιπ που χρειάζονται σε αυτόνομα οχήματα, έξυπνα σπίτια και αστική υποδομή που συνδέεται στο διαδίκτυο, το 2021. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής το 2018, η Bosch θα απασχολήσει μέχρι και 700 εργαζόμενους. Ο CEO της εταιρίας, ο Volkmar Denner δήλωσε:

Η επέκταση της παραγωγικής μας ικανότητας θα μας βοηθήσει να τονώσουμε την ανταγωνιστική μας θέση καθώς όσο η χρήση ημιαγωγών αυξάνεται, αυξάνονται η συνδεσιμότητα και ο αυτοματισμός.

Η Bosch, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για παραδοσιακά εξαρτήματα αυτοκινήτων όπως συστήματα φρένων και κινητήρες εσωτερικής καύσης, παράλληλα αναπτύσσει λογισμικό (ορισμένες φορές επίμαχο) εδώ και πολύ καιρό και επενδύει όλο και περισσότερο σε νέες τεχνολογίες, καθώς μεταβάλλεται η φύση της οδήγησης.

Η εταιρία με έδρα στη Στουτγάρδη ήδη κατασκευάζει τσιπ για μια σειρά προϊόντων, όπως smartphones, εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Όπως έχει γνωστοποιήσει, κάθε αυτοκίνητο που πωλήθηκε πέρυσι στον κόσμο περιείχε κατά μέσο όρο εννέα τσιπ κατασκευασμένα από τη Bosch.

Το νέο εργοστάσιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2019 και θα απασχολεί περισσότερους από 700 εργαζομένους.