Η Lamborghini παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης την ειδική έκδοση της ιταλικής εταιρίας, που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την γέννηση του ιδρυτή της, Feruccio, για να ακολουθήσει έξι μήνες αργότερα, στην έκθεση του Παρισιού, η ανοικτή έκδοση της Centenario.

Με τις παραδόσεις των coupe εκδόσεων να έχουν ξεκινήσει περίπου 4 μήνες, ήρθε η ώρα να παραδοθεί και η πρώτη Centenario Roadster. Όπως ξέρεις, ο ορισμός του hyper car για την ιταλική φίρμα θα βγει συνολικά σε μόλις 40 κομμάτια (20 coupe και 20 cabrio), και έχει ήδη γίνει sold out, οπότε αν διέθετες στην τράπεζα περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων στην άκρη περιμένοντας να την δεις για να την παραγγείλεις, έχασες την ευκαιρία σου.

Το όνομα της στα ισπανικά σημαίνει εκατονταετηρίδα, με το αυτοκίνητο να βασίζεται στην Aventador. Έχει, όμως, διαφορετικό σχεδιασμό, θυμίζοντας κάτι από την Asterion, έχοντας νέα φωτιστικά σώματα, αεριζόμενο καπό, μπροστά splitter, πλαϊνές ποδιές παρόμοιες με αυτές της Veneno, τεράστιο διαχύτη, αναδιπλούμενη αεροτομή και τριπλές απολήξεις εξατμίσεων τοποθετημένες στο κέντρο.

Μηχανικά φορά τον V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,5-λίτρων, όπου για την περίσταση αποδίδει 770 άλογα με 700 Nm ροπής. Η δύναμη στέλνεται σε όλους τους τροχούς και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,9 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 23,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 350 χλμ/ώρα.

Το σώμα και το μονοκοκ σασί είναι εξολοκλήρου από carbon, κάτι που είχαμε να δούμε από την Sesto Elemento. Το πάνω μισό μέρος του αμαξώματος είναι σε γυαλιστερό carbon, ενώ το κάτω μισό έχει μείνει σε ματ. Παρά την εκτενή χρήση carbon, το βάρος της Centenario αγγίζει τα 1.570 κιλά, έχοντας αναλογία βάρους/ίππο 1:2,04. Διαθέτει τετραδιεύθυνση, με το μήκος της να αγγίζει τα 4.924 χλστ., και ύψος 1.143 χλστ., ενώ πατάει σε νέες σφυρήλατες και χυτευτές ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών μπροστά και 21 ιντσών πίσω.