GP Αυστρίας 2017, FP2: Συνεχίζει ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

FP2

Ταχύτερος οδηγός στο Red Bull Ring παρέμεινε ο Lewis Hamilton, γράφοντας την καλύτερη επίδοση στην αυστριακή πίστα. Ο ανταγωνισμός ήταν πιο ισχυρός στη δεύτερη περίοδο, όμως ο Βρετανός δεν είχε πρόβλημα να πάρει την κορυφή, αφήνοντας τον Sebastian Vettel στη δεύτερη θέση και τον Valtteri Bottas στην τρίτη, με τη διαφορά τους να είναι μικρή.

Στην τέταρτη θέση ο Max Verstappen, μπροστά από τους Daniel Ricciardo, Kimi Raikkonen, Kevin Magnussen, Fernando Alonso, Nico Hulkenberg και τον Romain Grosjean που είναι ο τελευταίος της πρώτης δεκάδας. Ας δούμε τα κυριότερα σημεία από το FP2:

Οι καιρικές συνθήκες δεν άλλαξαν ιδιαίτερα και τα θερμόμετρα έδειχναν τους 29°C στον αέρα και τους 43°C στην άσφαλτο. Οι οδηγοί δεν άργησαν να βγουν στην πίστα και να ξεκινήσουν τα περάσματα, με τον Bottas να ανεβαίνει πρώτος με το 1:06.6, όντας στην αρχή ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον Raikkonen. Ο οδηγός της Mercedes είχε την πολύ μαλακή γόμα, όταν ο συμπατριώτης του φορούσε τη μαλακή. Ο Bottas έγραψε το 1:05.8, για το ταχύτερο πέρασμα στο Red Bull Ring.

Ο Vettel ήταν 4 δέκατα πιο αργός, όμως ο Hamilton ήρθε για την κορυφή, με 1:05.7, την ώρα που ο Bottas ξεκινούσε νέο γρήγορο γύρο, ο οποίος τον μετακίνησε στην πρώτη θέση, με 1:05.7, απέχοντας μόλις 31 χιλιοστά από τον team-mate του. Ο Vettel πλησίασε στο 1,5 δέκατο και ο Raikkonen ήταν στην τέταρτη θέση, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Γερμανό. Ο μοναδικός οδηγός που είχε βάλει τα υπέρ-μαλακά ήταν ο Ricciardo, αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να πάρει την τέταρτη θέση, όντας 4 δέκατα πιο αργός από τον Vettel.

Ο Verstappen δεν είχε μπει ακόμα στο μονοθέσιό του, αφού οι μηχανικοί του δούλευαν πάνω σε αυτό, κάτι που ίσχυε και για τον Perez. Πλησιάζαμε το πρώτο 20λεπτο και οι περισσότεροι οδηγοί βρισκόταν στα γκαράζ τους. Ο Vandoorne είχε ανέβει στην 6η θέση, δείχνοντας ότι η McLaren μπορεί να έχει σοβαρές ελπίδες για βαθμούς εδώ. Ο Perez βγήκε για να ξεκινήσει το πρόγραμμά του, κάτι που δεν ισχύει για τον Verstappen, χωρίς το πρόβλημά του να είναι σοβαρό, σύμφωνα με τη Red Bull, έτσι δε θα αργούσε να βγει στην πίστα.

Ο Bottas βγήκε με επιθετικές διαθέσεις, φορώντας την υπέρ-μαλακή γόμα, σημείωσε τα ταχύτερα περάσματα στο πρώτο και το δεύτερο κομμάτι, αλλά το πάτημά του στις τελευταίες στροφές δεν ήταν καλό, με αποτέλεσμα να βελτιώσει κατά μόλις 1 χιλιοστό. Ο Vettel θέλησε να κάνει το ίδιο και τα κατάφερε, ανεβαίνοντας πρώτος με 1:05.6, έχοντας και αυτός την υπέρ-μαλακή γόμα.

Λίγο πριν από το μισάωρο, ο Bottas πάτησε στην αμμοπαγίδα, έκανε τετ-α-κε και ακινητοποιήθηκε στο γρασίδι για μερικά δευτερόλεπτα, όμως συνέχισε χωρίς πρόβλημα. Οι Hamilton και Verstappen βγήκαν μαζί στην πίστα, με τον Βρετανό να πατά στην υπέρ-μαλακή γόμα, γράφοντας το 1:05.4. Ο Verstappen μετακινήθηκε στην 6η θέση, τέσσερα δέκατα πίσω από τον Ricciardo. Ο Ολλανδός πίεσε κι άλλο, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση, πίσω από τον Bottas.

Ο Alonso δε συμμετείχε στη δράση, λόγω ζημιάς στο πάτωμα της MCL32, την ώρα που οι περισσότεροι πιλότοι έγραφαν χιλιόμετρα, κυρίως με την υπέρ-μαλακή γόμα. Παρ’ όλα αυτά, δε βλέπαμε βελτίωση των χρόνων, ούτε από τους τρεις πρώτους (Hamilton, Vettel, Bottas) που βγήκαν σχεδόν μαζί στην πίστα, έχοντας προφανώς αρκετό καύσιμο στα μονοθέσιά τους.

Το μισό της διαδικασίας είχε παρέλθει και λίγα μονοθέσια βρισκόταν στην πίστα. Πιθανό πρόβλημα στην W08 του Hamilton, γι’ αυτό κι επέστρεψε στο γκαράζ της ομάδας του. Το πρόβλημα του Βρετανού ήταν μικρό και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας στη Mercedes, όσο ο Kvyat έλεγε ότι είδε μερικές ψιχάλες. Με 23 λεπτά να απομένουν, ο Hamilton βγήκε και πάλι στην πίστα, ώστε να αξιολογήσει τη φθορά της υπέρ-μαλακής γόμας με αρκετό καύσιμο.

Τα μονοθέσια των Palmer και Sainz ήταν ακινητοποιημένα στα γκαράζ και πιθανότατα δε θα έβγαιναν ξανά μέχρι το τέλος. Λάθος από τον Alonso στη στροφή 6, το οποίο τον οδήγησε εκτός πίστας, ωστόσο δεν τραυμάτισε την MCL32. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι να μηδενιστεί το χρονόμετρο.

Το αυριανό FP3 θα ξεκινήσει στις 12:00 ώρα Ελλάδας.

Τα highlights

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...