Ποινή πέντε θέσεων για τον Hamilton

Σχετικά άρθρα

Το Αυστριακό Grand Prix ξεκίνησε πολύ καλά για τον Lewis Hamilton, γράφοντας τα ταχύτερα περάσματα στα σημερινά ελεύθερα δοκιμαστικά (FP1, FP2), όμως η ατυχία χτυπάει ξανά την πόρτα του Βρετανού. Μετά από την απώλεια της νίκης λόγω headrest στο Μπακού, ο οδηγός της Mercedes θα λάβει ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση του κυριακάτικου αγώνα, λόγω μη-προγραμματισμένης αλλαγής κιβωτίου.

Το κιβώτιο ταχυτήτων που βρίσκεται στην W08 του δεν έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο κύκλο των 6 συνεχόμενων αγώνων, συνεπώς θα λάβει ποινή πέντε θέσεων, κάτι που σημαίνει ότι, στην καλύτερη περίπτωση, θα ξεκινήσει από την έκτη θέση. Ο Jo Bauer της FIA ανέφερε σχετικά:

Ο οδηγός ολοκλήρωσε τον προηγούμενο αγώνα στο Μπακού και η αλλαγή του κιβωτίου έγινε πριν συμπληρωθούν τα έξι διαδοχικά events. Από τη στιγμή που αυτό δε συμβαδίζει με το άρθρο 23.5a των Αθλητικών Κανονισμών, το αναφέρω στους αγωνοδίκες για να το εξετάσουν. Η ομάδα ενημέρωσε τον τεχνικό εκπρόσωπο για την αλλαγή κιβωτίου στην Τρίτη, 4 Ιουλίου του 2017 και ώρα 11:29.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα