Η Honda επιβεβαίωσε 11ο θάνατο λόγω των αερόσακων της Takata

Σχετικά άρθρα

Η Honda έκανε γνωστό πως ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του μέσα σε ένα αυτοκίνητό της, λόγω των προβληματικών αερόσακων της Takata, ανεβάζοντας έτσι το νούμερο στους έντεκα. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία διευκρίνισε ότι το συμβάν συνέβη στη Φλόριντα των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2016, όταν ο αερόσακος σε ένα Honda Accord μοντέλο του 2001, ανατινάχτηκε και σκότωσε το άτομο που το επισκεύασε. Τουλάχιστον 17 θάνατοι και 180 τραυματισμοί παγκοσμίως συνδέονται μέχρι στιγμής με τους ελαττωματικούς αερόσακους της εταιρείας, οι οποίοι ήταν και η αιτία να «φαλιρίσει».

Να θυμίσω πως η Takata στις 26 του περασμένου μήνα υπέβαλε αίτηση στο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα για προστασία από τους πιστωτές σε Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες, ελέω των τεραστίων ζημιών από την ανάκληση δεκάδων εκατομμυρίων οχημάτων με προβλήματα στους αερόσακους. Παράλληλα, συμφώνησε για εξαγορά από την κρατική κινεζική εταιρεία Key Safety Systems, έναντι 1,57 δισ. δολαρίων.

Στις 12 Ιανουαρίου 2017 η κατασκευάστρια αερόσακων ασφαλείας συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1 δισ. δολαρίων στο υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α., αποδεχόμενη την ενοχή της στις κατηγορίες απάτης που αντιμετωπίζει στη χώρα.

Η υπόθεση αφορά στον τρόπο με τον οποίο η Takata χειρίστηκε το πρόβλημα των ελαττωματικών αερόσακων που είχε εγκαταστήσει σε αυτοκίνητα, ορισμένοι από τους οποίους την ώρα οδικών ατυχημάτων (και όχι μόνο), εκρήγνυνταν.

Ο συμβιβασμός της εταιρείας με τις αμερικανικές αρχές περιλαμβάνει την καταβολή προστίμου 25 εκατ. δολαρίων για την αποδοχή διάπραξης εγκληματικών ενεργειών, 125 εκατ. δολάρια για την αποζημίωση θυμάτων των αερόσακών της και 850 εκατ. δολάρια για την αποζημίωση 19 αυτοκινητοβιομηχανιών που υπέστησαν τεράστιο κόστος ανάκλησης των οχημάτων τους προς αντικατάσταση των προβληματικών αερόσακων Takata.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...